eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb okoszebrák segítik a közlekedőket

Most Győrben adtak át érzékelős-jelzős gyalogosátkelőket, amelyeknél LED-lámpák villannak fel az autósok előtt, ha gyalogos lép le.

Dézsi Csaba András győri polgármester korábban azt kérdezte a város lakosaitól, hol szeretnének zebrákat. A felhívásra sok javaslat érkezett, ezek jelentős része indokolt a szakemberek véleménye szerint is. A gyalogátkelők megvalósítása zajlik.

A hagyományos átkelőhelyek mellett két helyen, a Lajta úton és a Kálvária utcai iskola előtt már okoszebrák szolgálják a gyalogosok nagyobb biztonságát – írja a kisalfold.hu.

Ezek érzékelik az úttesten áthaladni kívánó járókelő jelenlétét, és automatikus fénykibocsátással jelzik a sofőröknek a gyalogos áthaladási szándékát. Ehhez az úttestbe LED-es lámpákat építenek be. Az úttest mindkét oldalán és a járdán is mozgásirány-érzékelő kamerákat helyeznek el, melyek kizárólag abban az esetben jeleznek, ha a gyalogos valóban átkel az úttesten. Ekkor lépnek működésbe a beépített LED-lámpák, melyek villogással hívják fel az autósok figyelmét a lassításra, megállásra.

Dézsi Csaba András polgármester a két helyszínen elmondta: további terveik között még több okoszebra létesítése szerepel a városban, ezeket a jövőben a költségvetés függvényében tudják kialakítani.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×