eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2020. január 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mégsem emel vétót a főváros az atlétikai-vb ellen

A budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésének megakadályozását helyezte korábban kilátásba két kormányzati lépés esetére.

Nem fogja megvétózni Budapest vezetése a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését – jelentette be az ATV hétfő esti műsorában Karácsony Gergely. A főpolgármester korábban két esetre helyezte kilátásba a vétót: ha a főváros nem kapja meg az egészségügyi fejlesztésekre ígért pénzt (ez megérkezett), vagy a kormányzat átadja a Diákvárosnak szánt területeket a Fudan Egyetemet működtető alapítványnak.

Utóbbi eddig nem történt meg és a főpolgármester szerint nem is fog. A műsorban azt mondta: "Pontosan tudom, hogy a kormány valójában már rég elengedte a Fudan-történetet, azért, mert a kínaiak már rég elengedték. Úgy vannak ugyanis vele, hogy nekik nem ér ennyit."

Kifejtette még, hogy nehezen tud elképzelni annál fontosabb ügyet, mint hogy épüljön 50 ezer kollégiumi férőhely, mert ez segítene a vidéki diákokon, akik most nem tudják kifizetni a budapesti albérletárakat, és segítene a fővárosiakon, mert a kollégiumi helyhiány is nyomja felfelé az albérletekért fizetendő összeget a fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×