eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel (ITM) történő találkozója előtt, az ITM épületénél 2021. november 29-én. A főpolgármester aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely autója a buszsávot használta, a főpolgármester nem emlékszik rá

Egy motoros kamerája rögzítette az esetet az Erzsébet hídon.

Az Origónak egy olvasó küldött egy videót, a motoros fedélzeti kamerája azt rögzítette, hogy a Karácsony Gergely által használt szolgálati autó a kora délelőtti csúcsforgalomban az Erzsébet hídon a buszsávot használva előzi meg az álló kocsisort.

Az esetről megkérdezték a fővárosban több, jó ideje vitatott, az autósközlekedést lassító forgalmi megoldást bevezető főpolgármestert, aki arra az újságírói kérdésre, hogy "mit gondol azokról az autósokról, akik a buszsávot használják", azt válaszolta: "ne tegyék ezt".

Közlése szerint ő maga nagyon ritkán, gyakorlatilag soha nem vezet szolgálati autót, és reméli, hogy a sofőrje sem használja a buszsávot. "De ha előfordult, akkor majd beszélgetek vele erről, hogy ne csináljon ilyet" – fogalmazott.

Hozzátette: "nyilván a kérdés arra vonatkozik, hogy láttak ilyet. Én nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna, nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult."

Később a főpolgármester egy Facebook-bejegyzést is közzétett a témában, amelyben elnézést kért és megígérte, hogy számon fogja kérni gépkocsivezetőjét ezért a manőverért, amelyre egyébként nem ő adott utasítást.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×