eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Szöllősi Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének volt főtitkára
Nyitókép: MTI/Marjai János

Az ismert volt MSZP-képviselő az ellenzékkel szemben indul jövő tavasszal a Hegyvidéken

A Pedagógusok Szakszervezetének egykori főtitkára szívesen lett volna közös ellenzéki jelölt, de ha a Jobbik is benne van az összefogásban, akkor nem. Szöllősi Istvánné egy civil egyesület jelöltjeként indul majd a 2022-es parlamenti választáson Budapest 3-as választókerületében.

Miután az Eredeti Ellenzék Egyesület felszólítása ellenére sem vált meg a Jobbiktól az ellenzéki koalíció, a szervezet Szőllősi Istvánnét indítja majd országgyűlési képviselőjelöltként Budapest 3-as választókerületében.

A képviselőjelölt, aki a kilencvenes években a Pedagógusok Szakszervezetének főtitkáraként vált ismertté, majd 1994 és 1998 között az MSZP parlamenti képviselője volt, többek között azt kifogásolja, hogy az ellenzéki jelöltek egyetértettek abban, maradjon a helyén a hegyvidéki turulszobor.

"Az én anyám és a nagyapám benne volt az ellenállásban. A Krisztina körút és a Hajnóczy József utca sarkán van egy hatemeletes ház, a hatodikon laktak a szüleim és a nagyszüleim, a másodikon pedig egy ismert tábornok, aki mikor az oroszok már a spájzban voltak, nyugatra távozott, szüleimnél hagyva a kulcsot. Ebben a lakásban meg a kazánházban bújtatták a zsidókat. Amikor jöttek a nyilasok, anyám irtóztató hanggal küldte el őket, hogy miért itt keresik a zsidókat, látják-e a tábornok nevét az ajtón – miközben negyven ember az ajtó mögött levegőt sem mert venni a félelemtől" – idézte fel a múlt történéseit az InfoRádióban Szöllősi Istvánné, akiben emiatt ébreszt rossz emlékeket a turulszobor. "Az embernek egy személyisége van" – jegyezte meg.

Reméli, a történelem nem fogja ismételni önmagát, de intő jeleket lát. Nemrég egy, a Budapest 3-as számú országos egyéni választókerület ellenzéki jelöltjeinek szervezett televíziós vitát nézve fogalmazódott meg benne, hogy ezek az erők

"elnézők ezzel a szoborral, azzal kapcsolatban, hogy ez a szobor mit jelképez, milyen emlékeket őriz az emberekben",

ezért mondott igent a civil egyesületnek, és elindul a választáson a jelöltjeként.

Szöllősi Istvánné jelenleg Kaposváron lakik, de a szakszervezeti időkből régóta ismeri Pokorni Zoltán polgármestert, aki szintén tehetne azért, hogy a turul ne legyen ott. Szerinte "nem jár messze az igazságtól" az, aki úgy látja, hogy az ellenzéki összefogás olyan eszméket képvisel, amelyek összeforrnak a turullal.

"Elvek, elvtelenségek beszivárognak, de a napi politizálás szintjéért nem szabad az ideológiát feláldozni" – szögezte le Szöllősi Istvánné, aki enélkül az ideológiai probléma nélkül szívesen lett volna akár közös ellenzéki jelölt is, de a Jobbikkal nem, "nincs az a hatalom".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×