INFORÁDIÓ
2021. október 18. hétfő
Lukács

turul

hegyvidék

szöllősi istvánné

Szöllősi Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének volt főtitkára

Az ismert volt MSZP-képviselő az ellenzékkel szemben indul jövő tavasszal a Hegyvidéken

Infostart / InfoRádió - Tatár Tímea

A Pedagógusok Szakszervezetének egykori főtitkára szívesen lett volna közös ellenzéki jelölt, de ha a Jobbik is benne van az összefogásban, akkor nem. Szöllősi Istvánné egy civil egyesület jelöltjeként indul majd a 2022-es parlamenti választáson Budapest 3-as választókerületében.

Miután az Eredeti Ellenzék Egyesület felszólítása ellenére sem vált meg a Jobbiktól az ellenzéki koalíció, a szervezet Szőllősi Istvánnét indítja majd országgyűlési képviselőjelöltként Budapest 3-as választókerületében.

A képviselőjelölt, aki a kilencvenes években a Pedagógusok Szakszervezetének főtitkáraként vált ismertté, majd 1994 és 1998 között az MSZP parlamenti képviselője volt, többek között azt kifogásolja, hogy az ellenzéki jelöltek egyetértettek abban, maradjon a helyén a hegyvidéki turulszobor.

"Az én anyám és a nagyapám benne volt az ellenállásban. A Krisztina körút és a Hajnóczy József utca sarkán van egy hatemeletes ház, a hatodikon laktak a szüleim és a nagyszüleim, a másodikon pedig egy ismert tábornok, aki mikor az oroszok már a spájzban voltak, nyugatra távozott, szüleimnél hagyva a kulcsot. Ebben a lakásban meg a kazánházban bújtatták a zsidókat. Amikor jöttek a nyilasok, anyám irtóztató hanggal küldte el őket, hogy miért itt keresik a zsidókat, látják-e a tábornok nevét az ajtón – miközben negyven ember az ajtó mögött levegőt sem mert venni a félelemtől" – idézte fel a múlt történéseit az InfoRádióban Szöllősi Istvánné, akiben emiatt ébreszt rossz emlékeket a turulszobor. "Az embernek egy személyisége van" – jegyezte meg.

Reméli, a történelem nem fogja ismételni önmagát, de intő jeleket lát. Nemrég egy, a Budapest 3-as számú országos egyéni választókerület ellenzéki jelöltjeinek szervezett televíziós vitát nézve fogalmazódott meg benne, hogy ezek az erők

"elnézők ezzel a szoborral, azzal kapcsolatban, hogy ez a szobor mit jelképez, milyen emlékeket őriz az emberekben",

ezért mondott igent a civil egyesületnek, és elindul a választáson a jelöltjeként.

Szöllősi Istvánné jelenleg Kaposváron lakik, de a szakszervezeti időkből régóta ismeri Pokorni Zoltán polgármestert, aki szintén tehetne azért, hogy a turul ne legyen ott. Szerinte "nem jár messze az igazságtól" az, aki úgy látja, hogy az ellenzéki összefogás olyan eszméket képvisel, amelyek összeforrnak a turullal.

"Elvek, elvtelenségek beszivárognak, de a napi politizálás szintjéért nem szabad az ideológiát feláldozni" – szögezte le Szöllősi Istvánné, aki enélkül az ideológiai probléma nélkül szívesen lett volna akár közös ellenzéki jelölt is, de a Jobbikkal nem, "nincs az a hatalom".

Nyitókép: MTI/Marjai János

Kapcsolódó hang

Szöllősi Istvánné az ellenzékkel szemben indul jövő tavasszal a Hegyvidéken
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018