INFORÁDIÓ
2021. október 19. kedd
Nándor

blaha lujza tér

nagykörút

dohány utca

Blaha Lujza tér

Kényelmetlen változást is hoz az autósoknak a Blaha Lujza tér felszabadítása

Infostart

A Wesselényi utca és a Dohány utca nem lesz autóval egy irányba végigjárható a Kiskörút és a Nagykörút között.

Visszaáll hétfőtől a forgalomcsillapítási projekt keretében kialakított forgalmi rend Belső-Erzsébetvárosban annak köszönhetően, hogy befejeződött a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében az aluljáró-szigetelési munka, s szombattól ismét bővített sávkapacitással működik a csomópont.

A kereszteződésben és annak közvetlen környezetében a forgalomkorlátozás szombati feloldása után a Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható.

Ehhez kapcsolódóan Belső-Erzsébetvárosban jelentős változásokat vezetnek be, hétfőtől ismét a forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként kialakított, az átmeneti időszakra korábban felfüggesztett forgalmi rend lép érvénybe. Ez azt jelenti, hogy

az autóval közlekedőknek nem lesz teljes hosszában átjárható a Wesselényi utca és a Dohány utca a Kiskörút, valamint a Nagykörút között.
  • A Wesselényi utcában a Klauzál utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a trolibuszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Kiskörút irányába.
  • A Dohány utcában a Nagy Diófa utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a buszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Nagykörút irányába.

A Nagykörúton kerékpárral továbbra is a gépjárműforgalmi sávban közlekedve lehet átjutni a Blaha Lujza téri csomóponton, ezért a BKK az alternatív kerékpáros útvonalak használatát javasolja. A Rákóczi tér felé a Wesselényi utca–Klauzál utca–Márkus Emília utca–Stáhly utca–Somogyi Béla utca útvonalat érdemes választani. A Márkus Emília utcában a munkaterület kibővítése miatt egy rövid szakaszon a járdán lehet áthaladni, ezért a BKK kéri a gyalog és kerékpárral közlekedőket, hogy figyeljenek egymásra.

Nyitókép: Forrás: BKK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018