eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Megkapja egy nő az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcináját harmadik, emlékeztető oltásként a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. szeptember 15-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Lejárt a határidő - Ennyi egészségügyi dolgozó távozik oltatlanság miatt

Nem lehet már egészségügyi dolgozó, aki nem vette fel legalább az első koronavírus-oltást.

Szerdán lejárt a határidő, ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat a Covid ellen. A Népszava információi szerint néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a rendszerből a védőoltás megtagadása miatt. Ugyanis a kormányrendelet szerint akik nem kérik az oltást vagy nem mutatnak be 15 napon belül orvosi szakvéleményt, elbocsátják az állásukból.

A lapnak nyilatkozó Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt mondta, sokan az utolsó pillanatig kivártak, és vannak akik csak a munkahelyük megtartása okán mentek el az oltásra. A szakszervezeti vezető szerint nagyon sok múlott azon is, hogy a kórház mennyire próbálta meggyőzni az oltást elutasító munkatársaikat.

A Népszava több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akinek szerdáig nem volt oltása.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×