eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Pont Ott Party résztvevői a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusán 2019. július 24-én.
Nyitókép: A Pont Ott Party résztvevői a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campusán 2019. július 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Sírós este vár a felvételizőkre

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. A diákoknak Budapesten és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

A diákok 20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kapnak arról, hogy az általuk megjelölt melyik képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak a ponthatárokról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint idén mintegy 110 ezren várják a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

Egy év kihagyás után újra megtartják a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten: az ingyenes Pont Ott Partit

az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusán rendezik meg.

Az érdeklődőket 15 órától 22.30-ig koncertekkel és más programokkal várják, 20 órától kivetítőn láthatóak majd a ponthatárok. Belépni csak a koronavírus elleni védettség igazolásával lehet.

A felvételizők a ponthatárok kihirdetését több vidéki városban is figyelemmel kísérhetik, például Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×