eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok pénteken

Januárig visszamenőleg 0,6 százalékkal emelkednek a nyugellátások, ez a különbözet jön meg a bankszámlákra.

Pénteken jön az extra nyugdíj a bankszámlákra - írja a Napi.hu. A Magyar Államkincstártól érkező utalás oka, hogy magasabb az idei infláció a vártnál, a különbözetet pedig a törvény értelmében ki kell fizetnie az államnak.

Mint a cikk rámutat, az emelés a korábban kifizetett tizenharmadik havi nyugdíj, illetve tizenharmadik havi ellátás egyheti összegére is jár. Belföldi bankszámlára történő utalás esetén a 2021. január-május hónapokra járó emelés külön utalási tételként érkezik majd meg az érintettek számlájára pénteken, együtt a sima nyugdíjjal.

A kincstári adatok szerint tavaly 142 ezer forint volt az átlagnyugdíj, erre jött rá tavaly novemberben a pótlólagos, 1,2 százalékos, majd 2021. januártól a 3 százalékos emelés, ebből következően idén 148 ezer forint körül lehet az átlagnyugdíj. A 0,6 százalékos növeléssel havi 888 forint jöhet átlagosan, ezt kell 5-tel szorozni a hónapok számának megfelelően.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×