eur:
387.18
usd:
356.87
bux:
66216.11
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hétfői adatok: nagyon közel a 0-hoz a koronavírusos halottak napi száma

Egy nap alatt már csak 156 új fertőzöttet regisztráltak. A második hullám kezdete óta nem voltak ilyen jók a számok.

156 az új fertőzöttek száma (egy nappal korábban 350 volt), ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 538 főre nőtt a beazonosított fertőzötteké - derül ki a hétfői adatközlésből.

Napi esetszám 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer
Napi esetszám 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer

Elhunyt 5 idős beteg (egy nappal korábban 19), így az elhunytak száma 29 733 főre emelkedett.

Halottszám alakulása 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer
Halottszám alakulása 3 és 7 napos csúszó átlaggal - Worldometer

A gyógyultak száma jelenleg 700 236 fő - a napi növekmény bő négyezres -, az aktív fertőzöttek száma pedig 74 569 főre csökkent - itt a csökkenés akkora.

Aktív esetszám alakulása - Worldometer
Aktív esetszám alakulása - Worldometer

981 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - az ő táboruk nőtt 16-tal -, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen, néggyel kevesebben, mint egy nappal korábban.

Folyamatosan zajlik az oltás, a legalább egyszer beoltottak száma 5 146 949 fő - egy nap alatt 10 ezren kaptak első oltást -, közülük 3 611 690 fő már a második oltását is megkapta, az ő számuk mintegy 30 ezerrel nőtt egy nap alatt.

Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság 53 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 37 százalékos átlaggal. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos - olvasható a közlésben.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Jelenleg Pfizer, Sinopharm, korlátozott mennyiségben még Szputnyik és egyes oltópontokon Moderna oltás is foglalható.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×