eur:
392.91
usd:
366.22
bux:
66549.71
2024. április 26. péntek Ervin
A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre lezárt szabadstrand Balatonfenyvesen a kijárási korlátozás idején, 2020. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Komolyan aggódnak a Balatonnál, felhívást adtak ki

Attól tartanak, hogy szigorítások miatt a Balatonra mennek a nyaralótulajdonosok, és megterhelik az ottani ellátórendszert.

Felhívást tett közzé a Balatoni Szövetség elnöke, mert attól tart, hogy a hétfőtől kezdődő, a korábbinál szigorúbb zárlat miatt sokan döntenek úgy, hogy kimenekülnek a városokból, és a tóparton kötnek ki. Azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit.

Balatonfenyves polgármestere, aki a Balatoni Szövetség elnöke is, azt mondta: a hétfőn kezdődő szigorítások miatt arra lehet számítani, hogy sokkal többen lesznek a Balatonon, mint amire a kereskedők, szolgáltatók fel vannak készülve.

"A Balatonpart most nem egy üdülőhely. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton, nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, kérek mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat" – mondta Lombár Gábor az ATV-nek.

A Balatonon több helyen lehetett ellátási nehézségekről hallani az első hullám idején, de ez inkább a nagyobb településeken volt jellemző. A jó idő közeledtével egyre többen töltik a hétvégét is a tónál, de a boltok többsége még nem készült fel a nagy tömegekre, így érthető a szövetség elnökének kérése, hogy aki a Balatonhoz költözik erre az időszakra, az amit csak lehet, szerezzen be a lakóhelyén.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Eljött az OTP nagy napja

Eljött az OTP nagy napja

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×