eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Rogán Antal: aki nem regisztrál az oltásra, hátrébb kerül a sorban

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egyértelműsítette, hogy miért van szükség a koronavírus-oltás miatti regisztrációra.

A Portfolio vette észre, hogy Rogán Antal a Hír TV Bayer show című műsorában úgy fogalmazott, az oltás elindulásához az is kell, hogy tudják, ki szeretné magát beoltatni, mert oltás csak önkéntes alapon lehetséges. Ezért van most a regisztráció.

"Aki szeretne oltást kapni, jelentkezzen. Attól még nem kötelező. Ha jelentkezik, meg fogják keresni, amikor itt az oltás, beosztják a megfelelő helyre, és legfeljebb akkor úgy dönt, hogy mégsem adatja be magának az oltást. De ha nem jelentkezik, akkor nem tudjuk, hogy ő szeretné megkapni, és mivel csak önkéntes (az oltás), ezért értelemszerűen mindenképpen hátrébb kerül a sorban" – mondta a miniszter.

Mint ismert, a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet jelentkezni a majdani koronavírus-oltásra, de azt még nem lehet tudni, hogy mikor és melyik vakcina áll majd rendelkezésre. A 65 év felettieknek pénteken kezdték kézbesíteni azokat a leveleket, amellyel postai úton is jelezhetik oltási igényüket az idősek. Mint az operatív törzs tájékoztatóján kiderült, az sem gond, ha elektronikusan és postai úton is regisztrálnak, a nyilvántartásban majd csak egyszer szerepelnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×