eur:
394.38
usd:
362.91
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Koronavírus - Meghalt az egri kórház szülész-nőgyógyász főorvosa

Hercska Gyula 77 éves volt, a miskolci kórházban hunyt el.

Koronavírus-fertőzésben meghalt Hercska Gyula, az egri Markhot Ferenc Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa - tudatta az intézmény.

A közlemény szerint a 77 éves szakember kedden, a miskolci kórházban hunyt el. Felidézték: Hercska Gyula 1967-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetemen, 1971-ben szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból, 1976-ban aneszteziológiából. Egerben előbb anya-csecsemővédelmi főorvosként, majd osztályvezető főorvos helyettesként tevékenykedett 1986 és 1989 között a megyei tanács egészségügyi osztályán, 1989-től pedig a helyi kórház család-nővédelmi tanácsadójának vezetője lett.

Több évtizeden át dolgozott a Markhot Ferenc Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán. Ismert és elismert szakemberként tudása, tapasztalata, generációk kezdő orvosainak adott biztonságot, emberi, baráti segítséget - fogalmaztak, emlékeztetve, hogy mindezek elismeréseként 2016-ban a főorvos átvehette a Markhot-díszoklevelet, a Heves megyei kórház egyik legnagyobb elismerését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×