eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Két kamionnyi adományt vitt a máltaiakhoz a Vajda-Papír

Az adomány 1200 ember teljes éves fogyasztását fedezi. A higiéniai papírtermékeket gyártó családi vállalat azt is felajánlotta a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy önköltségi áron segíti az ápoló tevékenységet a továbbiakban.

15 millió forint értékű higiénés adományt vehetett át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend a családi tulajdonban álló egyik Vajda-Papír Kft-től. A két kamionnyi, 10 tonnányi higiéniai papírtermék 1200 ember teljes évi fogyasztását fedezi.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az InfoRádióban elmondta, e termékek fogyasztása most nagyon megnövekedett, de nagy örömükre szolgál, hogy a Vajda-Papír gondolt azokra, akik szociális, gyógyító intézményeket tartanak fenn.

"Ami különösen is érintette az ember lelkét, hogy ez társadalmi felelősségvállalás; ők a maguk módján, ezzel tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak" - tette hozzá a katolikus pap.

A máltaiaknak sok olyan intézményük van, mások mellett az Irgalmasrendi Kórház is, ahol hasznosul ez a segítség.

Az adomány vécépapírból, kéztörlőből, papírtörlőből áll.

Az adományozó kedvről azt mondta, egyre többen érzi, hogy mennyire felelősek vagyunk egymásért.

"Ha működik a felelősségtudat, a segítőkészség, akkor nem az egyes emberek gyógyulnak, hanem a társadalom is.

És növekszik az erkölcsi tőke, lépten-nyomon tapasztaljuk a nagylelkűséget."

A piacvezető Vajda-Papír felajánlotta azt is: a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra fordíthassák.

Vajda Attila: amink van, azzal kell segítenünk

"A pandémia első hullámában a vállalatunk gyáraihoz legközelebb eső nagy egészségügyi intézményeket kerestük meg, az ő részükre nyújtottunk át termékeket nagy mennyiségben. Most úgy éreztük, hogy egy olyan szervezetet keresünk meg, amely közelebb van azokhoz, akik segítségre szorulnak. Úgy gondoltuk, a legjobb helyre akkor kerülhet a támogatás, ha a Kozma Imre atya által vezetett szervezeteknek adjuk át" - mondta Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság az egyszeri jótékonysági akción túl jövő évben rendszeresen támogatja a Máltai Mentőszolgálatot és a Mozgó Orvosi Rendelő papírszükségletét.

"Bár a méretünk nem arra utal, családi vállalat a miénk, jól ismerjük a kollégáinkat, az életüket, a gondjaikat, és megpróbálunk segíteni; fontos, hogy segítsük a környezetünket azokkal a termékekkel, amelyek a rendelkezésünkre állnak" - emelte ki.

Vajda Attila arról is beszélt, hogy a Vajda-Papír április óta Ti mind hősök vagytok! logóval köszöni meg az összes termékén a hétköznapi hősök helytállását és további kitartásra buzdít. A Ti mind hősök vagytok! akcióval azoknak a hétköznapi hősöknek szeretnének tisztelegni, akik minden nap helytállnak ebben a rendkívüli időszakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×