INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

inforádió

születésnap

20

élő adás

breaking news

Húszéves az InfoRádió

Húszéves az InfoRádió

Infostart / InfoRádió

Húsz esztendővel ezelőtt, 2000. október 2-án kezdte meg a műsorszolgáltatást Magyarország első és azóta is egyetlen hírrádiója, az InfoRádió. A fővárosi FM 88,1 Mhz-es FM-frekvencia mellett ma már országszerte és a határokon túl is egyre többen hallgatják az interneten keresztül a hírrádió élő adását, vagy az egyes műsorok podcastjait.

20 éves az InfoRádió
 

A most húszéves csatorna honosította meg Magyarországon a hírrádiózás műfaját.De abban talán a nemzetközi mezőnyben is egyedi, hogy a közszolgálati jellegű hírszolgáltatást kereskedelmi alapon valósítja meg.

Az első 12 évben a 95,8-as fővárosi frekvencián volt hallható, 2012 szeptembere óta pedig Budapesten és környékén a 88,1 Mhz-es csatornán elérhető a hírrádió FM-adása, de a sugárzási körzetet globálissá növelve egyre többen hallgatják országhatáron belül és kívül az interneten. A negyedóránkénti gyors, hiteles, releváns és megbízható hírszolgáltatás mellett a közélet legfontosabb és legfrissebb információit helyszíni tudósításokkal, interjúkkal, rendkívüli híradásokkal, illetve az esti műsorsávban és a hétvégén magazinműsorokkal, podcastokkal egészíti ki.

A hírrádiós karakterben fontos elem, hogy a reggel hat és este hat közötti 12 órás "gördülő hírfolyamban" egyetlen anyag, tudósítás, interjú sem lehet hosszabb 3 percnél. Egyedi szolgáltatás a "breaking news", avagy rendkívüli híradás is: a hírrádió azonnal megszakítja a tervezett adásrendet, ha különleges esemény történik, és erről tudósítja a hallgatókat. Az InfoRádió abban is egyedülálló a magyarországi kereskedelmi alapon működő rádiók között, hogy egyáltalán nem sugároz zenét, kvízműsort vagy hasonló szórakoztató tartalmat.

A többi politikai-közéleti sajtóorgánumtól az is megkülönbözteti, hogy az InfoRádió nem közöl saját véleményt vagy szerkesztőségi kommentárt. A hétezredik adása felé járó, (itt évekre menően visszahallgatható,sőt, megnézhető) Aréna című egyórás beszélgetős műsora az ország egyik legtöbbet idézett rádióadása.

A húszéves InfoRádió műfajteremtő tevékenységét számos egyéb elismerés mellett többször díjazták Superbrand címmel, 2008-ban Joseph Pulitzer-emlékdíjjal, 2013-ban pedig Prima Primissima-díjjal tüntették ki, munkatársai pedig számos más, hasonlóan rangos elismerést nyertek el.

Az InfoRádió készítői 2018-ban, a "tárgyilagosság olvasható" mottóval indították el az infostart.hu internetes hírportált, amely ma már átlagosan napi 120 ezer egyedi látogatót ér el.

A születésnapos rádió adását az alábbi lejátszóra kattintva bárhol és bármikor hallgathatja, míg ha ide kattint, akkor az InfoRádió friss híreit is követheti, és meghallgathatja vagy letöltheti az Aréna, illetve a tematikus rádiómagazinok, podcastok valamennyi korábbi adását is.

Az InfoRádió élő adása
 

Kapcsolódó hang

20 éves az InfoRádió
 
Farkas Dávid beszélgetése a 20 év eseményeiről, élményeiről Tancsa Emmával, Kocsonya Zoltánnal, Németh Zoltánnal és Király István Dániellel
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018