eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A kormany.hu által 2020. május 1-jén közreadott fotó a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készül és az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Újabb nyolc halálos áldozata van a járványnak itthon

Nőtt a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is.

894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 26 461-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765-re emelkedett.

5890-en már meggyógyultak, számuk egy nap alatt 717-tel nőtt.

Az aktív fertőzöttek száma 19 806, 169-cel több, mint egy nappal korábban.

773 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, számuk 18-cal nőtt egy nap alatt. Közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen a keddi 51-hez képest.

Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 53 százaléka, a gyógyultak 38 százaléka budapesti.

Még 24 121-en vannak hatósági házi karanténban, a számuk 1446-tal csökkent egy nap alatt. A mintavételek száma 715 677-re nőtt, egy nap alatt 11 167 tesztet végeztek.

A kormányzati tájékoztató portálon kiemelik: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

  • Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.
  • 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.
  • A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartani kell a szociális távolságot, gyakran és alaposan mosni a kezet.
  • Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be.
  • Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.
  • Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.
  • A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.
  • Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az Operatív Törzs jelenleg 30 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 130 osztálynál és 4 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×