eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez (RIGO) kapcsolódó érvényesítő készülékekkel felszerelt tesztautóbusz a VT-Arriva Kft. fővárosi telephelyén tartott bemutatón 2018. január 9-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely: 4,7 milliárd forintos veszteséggel zárta a BKK a múlt évet

A drámai hiány egyik oka Budapest főpolgármestere szerint az elektronikus jegyrendszer totális bukása, ami 6,1 milliárdos kiesést okozott

Még soha nem fordult elő, hogy a közlekedési vállalat veszteséges lett volna. "Jegyrendszer nincs, ellenben hiányzó milliárdok vannak. Nem lehet, hogy ne legyen felelőse az elmúlt évek legnagyobb budapesti botrányának, ezért megpróbáljuk kirángatni a gödörből az ügyet" - fogalmazott a főpolgármester.

Vizsgálóbizottság, a BKK új vezetősége és a hatóságok is dolgoznak azon, hogy kiderüljön, az előző városvezetés politikai felelőssége mellett kiket terhel büntetőjogi felelősség - közölte Karácsony Gergely.

Dolgoznak azon is, hogy megtudják: milyen magánzsebekbe vándoroltak az adóforintok milliárdjai az értékelhetetlen teljesítmény nélkül - fűzte hozzá Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írta: "bár nem nulláról, de jókora mínuszból" kell indulniuk, "a ciklus végéig biztosan lesz elektronikus jegyrendszer Budapesten".

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×