INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

koronavírus

kásler miklós

második hullám

Kásler Miklós: környezetünkben elindult a járvány második hulláma

Kásler Miklós: környezetünkben elindult a járvány második hulláma

Infostart

A miniszter szerint fontos a maszkviselés, és a megfelelő kormányzati intézkedések.

Az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a környező országokban elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel. Kásler Miklós a Facebookra feltöltött videóinterjúban úgy vélte, hogy a helyzet nagyon hasonlít a március elejihez. Úgy értékelte:

most is nagyon fontos, hogy a kormány megfelelő ritmusban megfelelő intézkedéseket hozzon.

Kiemelte, hogy az első fázisban sikeres védekezésnek köszönhetően itthon a fertőzések és halálozások száma messze alatta maradt a nyugati országokénak.

Megerősítette, hogy egyelőre sem gyógyszer, sem oltóanyag nincs, ezért rendkívül fontos az általános járványügyi szabályok szigorú betartása, a maszk újbóli, megfelelő viselése, a kellő távolság megtartása, a gyakori kézmosás.

Kásler Miklós itthoni nyaralást ajánlott a családoknak. Mint mondta, ő a járványtól függetlenül is itthon szokott pihenni, mert itt érzi otthon magát.

Mérföldkő a magyarság kutatásában

Az interjúban a miniszter arról is beszél, hogy mérföldkőhöz érkeztek a magyarság származásával kapcsolatos kutatások. Megerősítette, hogy archeogenetikai kutatásokkal vissza tudták vezeti az Árpád-házat körülbelül 4500 évig.

Mint mondta maga a család az ókori Baskíriában alakult ki, körülbelül 2000 évig éltek azon a területen, amit most úgy mondhatnánk, hogy Afganisztán északi része, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Kazahsztánnak a déli része. Majd körülbelül 2000 évvel ezelőtt az Uraltól kicsit délre és kicsit nyugatra foglaltak szállásterületet.

Kásler Miklós szerint ezért fontos tisztában lenni a magyarság származásával, mert Európa egyik legjelentősebb dinasztiája eredetének a meghatározása segíthet a magyar történelem, őstörténet megértéséhez is.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018