eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a fővárosban, a IX. kerületi Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen 2020. június 11-én. Az előző nap talált robbanótestet a helyszínen hatástalanítják, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet, valamint útlezárásokra és a közösségi közlekedés korlátozására kell számítani.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

A detonátorok megsemmisítésével tették ártalmatlanná a hatalmas ferencvárosi bombát

Sikeresen hatástalanították a Ferencvárosban múlt pénteken talált második világháborús bombát a tűzszerészek.

Az 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő. A honvédség tűzszerész ezredének katonái eltávolították a bomba fenék- és orrgyújtó szerkezetét, amelynek detonátorait a helyszínen megsemmisítették.

A bombatestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják a tűzszerészek, későbbi megsemmisítés céljából – közölte Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön késő este.

A rendőrség feloldotta a tűzszerész művelet idejére hozott korlátozásokat. A hatástalanítás idejére korlátozták a Kvassay Jenő út környékén a közlekedést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×