eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fürjes Balázs: megkapja a főváros a buszbeszerzésre szánt pénzt az államtól

A főváros az idei év helyett jövőre kapja meg a buszbeszerzésre szánt 3,2 milliárd forintot. Erről levélben tájékoztatta a főpolgármestert a miniszterelnökséget vezető miniszter - közölte a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Fürjes Balázs az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: a koronavírus-járvány miatt nem fizetik ki idén a pénzt, de a jövő évi költségvetésbe már betervezték. Úgy értékelte ugyanakkor, hogy a Lánchíd felújítására megvan a pénz. Közölte: azt várja a főpolgármestertől, tisztázza: miért akarja elhalasztani a felújítást a főváros, miközben decemberben egy szakértői vélemény alapján azzal érvelt, hogy júniusnál tovább nem késhet a munka.

Fürjes Balázs úgy vélte: a Biodómra nem fog több pénzt adni a kormány, ugyanakkor azt lehetségesnek nevezte, hogy a Hermina-garázsra szánt 5 milliárd forintot átcsoportosítják az állatkerti beruházásra. Közölte, hogy hamarosan elkezdődhet az a munka, amelynek nyomán autómentessé válhat a Városliget.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×