eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Szerelvény közlekedik az 1-es metróvonal, a Millenniumi Földalatti Vasút, közismert nevén Kisföldalatti Bajza utcai állomásán 2017. január 17-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vadonatúj járművek jönnek a kisföldalattira és a fogaskerekűre

Közel 750 millió forintba kerül a kisföldalatti és a fogaskerekű járműcseréjének tervezése. Egyelőre még nem a prototípus járművekről szól a szerződés.

A BKV aláírta a szerződést az M1-es metróvonalra (kisföldalatti) szánt új járművek és a fogaskerekű vasút vonalára szánt új járművek tervezésének előkészítésére – írja a Hvg.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményre hivatkozva.

A közbeszerzést a Főmterv nyerte 748 millió forintos ajánlattal, amely az alábbiak szerint áll össze:

  • Millfav-járműprototípus tervezéséhez szükséges előkészítési feladatok: 395 millió forint,
  • fogaskerekű-járműprototípus tervezéséhez szükséges előkészítési feladatok: 260 millió forint,
  • az eszköztelepítések járulékos munkáinak tervezése: 93 millió forint.

A megbízásnak nem része a prototípusok tényleges terveinek elkészítése, mindössze a tervezés előkészítése, elsősorban a tervezés részletes tanulmánytervének elkészítése, illetve a majdani járműszállítás ütemezésének kidolgozása.

A kisföldalatti és a fogaskerekű a főváros két legrosszabb állapotban lévő kötött pályás vonala, mind a vonalakat, mind a járműveket tekintve.

A fogaskerekű járművei 40 évesek. A vonal felújításának és meghosszabbításának (elvileg a Széll Kálmán tértől a Normafáig) tervezése már folyamatban van. A kisföldalatti kocsijainak cseréje pedig nagyon sürgető, hiszen jelentős mértékben túllépték a tervezett élettartamot – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×