eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Budapest-Szentendre: nagyon fontos örömhír a kerékpározóknak

Nyárra véget érnek a 11-es út melletti megpróbáltatások, gyakorlatilag a Duna mentén lehet kijutni Budapestről Szentendrére, egy híd is épül, jól állnak.

Beemelték a helyére a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút 36 méter hosszú hídjának elemeit. A mintegy 5,6 kilométer hosszú út részben a meglévő nyomvonalat felhasználva, részben pedig új nyomvonalon készül, és összesen mintegy 1 milliárdba forintba kerül - mondta az InfoRádiónak Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

"Tavaly kezdődött a Budapestet Szentendrével összekötő kerékpárútnak az építése, ez egy rendkívül fontos beruházás mind a mindennapos kerékpározás, mint a turizmus szempontjából. Évtizedek óta nagyon sokan kérték, követelték, hogy rendbe kell ezt hozni" - mondta.

Látványos pillanathoz most érkezett a beruházás, magas dunai vízszint idején ugyanis a Dera-patak visszaduzzad, emiatt hidat kellett rá építeni.

A vonal a Duna partján megy végig, Szentendre határáig, nem kell behúzódni a 11-es útig, mint korábban.

Szentendrére érve egyébként kicsit torzó marad a kerékpárút, ugyanis - mint Révész Máriusz fogalmazott - Szentendre önkormányzata megakadályozta, hogy híd vezessen be a Szentendrei-szigetre.

A beruházás nyárra készülhet el - az út és a híd együtt. Az 1 milliárd forintos költségben már a területkiváltás is benne van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×