eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Légi felvétel a Duna felett átívelő, négynyílású, 470 méter hosszú komáromi Erzsébet hídról 2017. július 12-én. Feketeházy János hídépítő mérnök készítette a hegeszvas szerkezetű, csonka sarló alakú, kéttámaszú, szegecselt rácsos tartókkal szerelt híd terveit.
Nyitókép: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Újra szabad az átjárás a komáromi átkelőnél

A szlovák és a magyar hatóságok újra megnyitották a komáromi határátkelőt a két ország állampolgárai számára, így nem kell mintegy száz kilométert kerülniük a térségben élőknek – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek reggeli Facebook-bejegyzésében.

A minisztérium tájékoztatása alapján Szijjártó Péter csütörtökön videokonferencián egyeztetett osztrák, cseh és szlovák hivatali kollégáival. A magyar fél ennek keretében kezdeményezte Miroslav Lajcak szlovák külügyminiszternél a komáromi határátkelő újbóli megnyitását.

Ezt követően a rendőrfőkapitányok még az esti órákban megállapodtak, így péntek reggel hat órától újra közlekedhetnek a kishatárforgalom szabályai szerint a magyarok és a szlovákok Komáromnál.

Szijjártó Péter péntek délután kifejtette: a magyar-szlovák határ mindkét oldalán nagyon komoly gyárak, ipari kapacitások jöttek létre, és a határ két oldaláról folyamatosan járnak át az emberek dolgozni, nagyon sok felvidéki magyar jár át dolgozni a határ déli oldalára, és sok itt lakó magyar dolgozik a határ északi oldalán. Ezért fontos volt megteremteni annak a lehetőségét, hogy a magyarok és a szlovákok át tudják lépni a határt - mutatott rá a tárcavezető.

Szijjártó Péter kiemelte: hét határátkelő pontot jelöltek ki a magyar és a szlovák állampolgárok számára, akik a határ 30 kilométeres sávjában mozoghatnak. Ugyanakkor a hét átkelő mellett igény merült fel a komáromiak részéről az itteni határátkelőhely újranyitására, amit a Szlovákiával folytatott együttműködés alapján lehetővé tettek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×