eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Erkély a Szabad György Irodaházban Budapesten, a Kossuth téren 2019. december 20-án. Az Országgyűlés új, kilencezer négyzetméteres irodaházát januárban adják át. A Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről elnevezett épület helyén eredetileg a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének 1973-ban épült székháza (MTESZ) állt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az Országgyűlés Hivatala is lép a koronavírus miatt

Az Országgyűlés hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be aktuális ülését. A képviselők egyebek mellett a koronavírus-járvány kezelése ügyében is válaszokat várnak a kormánytól. Közben a Sajtóiroda új intézkedéseket vezetett be a járványügyi védekezés keretében.

Az Országgyűlés Hivatala, illetve a Sajtóirodája a járványügyi védekezés keretében az alábbi intézkedésekkel kívánja biztosítani az Országgyűlés épületeiben tartózkodó képviselők, munkatársak és a sajtó munkatársai számára a körülményekhez képest nyújtható legnagyobb biztonságot:

  • 2020. március 16-tól a rendelkezés visszavonásáig nem érvényesek az állandó sajtóbelépők;
  • a Sajtóiroda napi sajtóbelépőt állít ki a meghirdetett sajtótájékoztatókra, nyilvános bizottsági ülésekre. A plenáris üléseket a sajtó munkatársai a Sajtóteremből követhetik figyelemmel;
  • interjúk készítésre, sajtótájékoztatókra kizárólag az Országház Sajtótermében és a Képviselői Irodaház aulájában lesz lehetőség, ugyanakkor a hivatal felkéri a frakciókat és a független képviselőket, hogy interjúikat és sajtótájékoztatóikat az épületeken kívül, szabad téren tartsák meg ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt;
  • kérjük, hogy az Országgyűlés tevékenységét elsősorban online felületeinken és az MTI tudósításain keresztül kövessék;
  • kérjük, hogy a napi sajtóbelépőt igénylő munkatársaikat figyelmeztessék arra, hogy a belépésre csak egészséges állapotban kerülhet sor;
  • kérjük, hogy lehetőség szerint kerüljék el azon kollégáik beléptetésének kérését, akik – vagy a velük együtt élő hozzátartozójuk – az elmúlt 14 napban fertőzött területen tartózkodtak, vagy fertőzött területről érkezett személlyel találkoztak

– olvasható az Országggyűlés Hivatal közleményében.

A koronavírus-járvány kezeléséről is kérdezik a kormányt

Az előző héten kezdődött ülés utolsó napja délelőtt 11 órakor a magyar zászló és címer napjára történő emlékezéssel kezdődik. A képviselők ekkor azon emberek és közösségek előtt hajtanak fejet, akik életüket, szabadságukat adták a magyar nemzetért.

Ezt követően hangozhatnak el a kérdések másfél órában. A parlament honlapján elérhető információk alapján szinte valamennyi ellenzéki frakció kérdéssel fordul majd a kormányhoz a koronavírus terjedése ügyében.

Az azonnali kérdésekre és válaszokra ezúttal is egy óra áll majd rendelkezésre.

A parlament ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×