eur:
393.29
usd:
367
bux:
66620.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2020. január 17-én. A főpolgármester elmondta, hogy évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Koronavírus: közlekedési bejelentéseket tett Karácsony Gergely

Karácsony Gergely főpolgármester, valamint Gy. Németh Erzsébet és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes csütörtök délutánra sajtótájékoztatót hirdetett meg a koronavírussal kapcsolatos fővárosi intézkedésekről. Számos intézményt bezárnak.

Több alapelvet hirdetett meg csütörtöki sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester.

"Az első az együttműködés" - mondta a városvezető, aki szerint minden döntésnek az operatív törzs intézkedéseit kell követnie. "Nagyon sokszor vagyunk információhiányban" - tette hozzá.

A felelősség alapelvével kapcsolatban elmondta, mindig a nagyobb szigor irányába kell lépni, "újabb bátor döntésekre van szükség", ennek ellenére nem fog Budapest előrébb rohanni, mint a kormány.

Az intézkedések közt bejelentette, a közösségi közlekedésnek továbbra is működnie kell, de csökkenteni kell a kockázatokat, ezért átmenetileg

az első ajtós felszállást felfüggesztik

az érintett járatoknál, védve a buszvezetőket, illetve

megszüntetik a jegyárusítást a buszokon,

ugyanezért. "Nehéz lenne a buszvezetőket pótolni" - indokolt.

Bejelentette azt is, javasolja a kormánynak a rugalmas munkakezdés bevezetését, hogy ne legyen akkora zsúfoltság reggelenként, a munkaadókat pedig rugalmasságra kérte.

Tájékoztatták továbbá a budapesti színházak vezetőit, hogy

felfüggesztik az előadásokat,

nem 100 főben, hanem 0 főben meghatározva a létszámlimitet. Annak kérdését vizsgálják, hogy online közvetítések lesznek-e.

Továbbá

zárva lesznek a fővárosi fenntartású könyvtárak és múzeumok

is.

A veszélyhelyzet időbeni kiterjesztéséről Gy. Németh Erzsébet azt mondta,

március 26-ig

marad így minden, ahogy most eldöntötték, az országos veszélyhelyzet is első olvasatban addig tart, ezzel összhangban intézkedtek.

Tüttő Kata azt tette hozzá:

saját hatáskörben a főváros nem hoz járványügyi intézkedéseket,

minden ügyben az operatív törzshöz fordul.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket

A 2008-as pénzügyi válság kirobbanása utáni állapotokat idézte a magyar lakáshitelpiac tavalyi inaktivitása: ebben az évezredben egyedül 2013-ban történt kevesebb lakáshitel-folyósítás, mint tavaly. A KSH friss adatai alapján összesen 652 ezer lakáscélú hitelszerződés él Magyarországon, ami 22%-kal elmarad a 2008-as csúcstól. A hitelből finanszírozott lakásvásárlások aránya nagyjából egyharmadra süllyedt, vagyis aki tehette, nem hitelből vásárolt. Az idei év már a fellendülésről szól, de hogy miként zajlik ez, arról a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján lehet érdekes szakértői véleményeket hallani, érdemes mielőbb regisztrálni!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×