eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: ikea

Visszahív egy terméket az Ikea

Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki "Made in India" jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja azt, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.

A lakberendezési vállalat közleményében azt írta, hogy aki ebből az utazópohárból vásárolt, vigye vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol

visszakapja a termék teljes vételárát.

A közlemény szerint nemrégiben olyan teszteredményeket kapott a vállalat, amelyek szerint a Troligtvis utazópohár DBP (dibutil-ftalát) kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket. Az Ikea már évekkel korábban úgy döntött, hogy betiltja bármilyen ftalát használatát az élelmiszerekkel érintkező termékeiben, ezért most is úgy döntött, hogy beszünteti a pohár forgalmazását. A vizsgálat megállapította, hogy azok az utazópoharak érintettek, amelyeken "Made in India" felirat szerepel.

A Troligtvis utazópoharak 2019 októbere óta vannak forgalomban. A vállalat arra kér mindenkit, akinek "Made in India" jelzésű utazópohara van, hogy a poharat haladéktalanul hozza vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

A visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×