eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Idomeni, 2016. március 24.Madár repül át a Görögországot Macedóniától elválasztó pengésdrót-kerítés felett a macedón határ mellett fekvő Idomeni görög falu közelében lévő migránstábornál 2016. március 24-én. Ezrek rekedtek a határ görög oldalán, mert Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia lezárta határait a bevándorlók előtt. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: (MTI/EPA/Armando Babani

A migránsnyomás miatt magyar rendőrök lépték át a déli határt

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarországra, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országok részére.

Ismét magyar rendőrök indultak Észak-Macedóniába és Szerbiába, hogy segítséget nyújtsanak a határőrizeti feladatok ellátásában - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a közleményben kiemelte: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarországra, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országok részére.

A Szerbiába induló negyvenedik és az Észak-Macedóniába induló negyvenötödik magyar rendőri kontingens tagjait Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője búcsúztatta hétfőn Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a "mélységi területek" útjain is. A kontingensek terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatják az érintett határszakasz védelmét.

Az észak-macedón kontingensben szolgálatot teljesítő harminc, valamint a szerb kontingensben szolgálatot teljesítő húsz magyar rendőr saját szolgálati felszereléssel látja el feladatait, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×