eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a korrupcióellenes világnap, valamint az állami szervek korrupció elleni küzdelemben való együttműködéséről aláírt közös nyilatkozatának 7. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen az Országház Gobelin-termében 2018. december 10-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Alkotmánybíró lehet Handó Tünde

A Fidesz és a KDNP Stumpf István korábbi alkotmánybírósági tag megürülő helyére jelöli az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

A frakciószövetség a jelölésről tájékoztatta az Országgyűlés Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottságának elnökét, és néhány perccel az előtt adta ki közleményét, hogy az egyébként fideszes többségű biztottság összeült volna.

Handó Tündét 2012. január elsejétől választották meg kilenc évre az OBH elnökévé, és - legalábbis a jelenlegi szabályok szerint - nem újraválasztható.

Nyáron merült fel először, hogy Stumpf István alkotmánybíró júliusi távozásakor megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal elnökének megbizatása, és ő válthatja Stumpf Istvánt a taláros testületben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×