INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

világháború

németország

tanévnyitó

Folytatódik a kereskedelmi háború - a nap hírei

Infostart

A második világháború kitörésének 80. évfordulójára emlékeztek Lengyelországban. Az SPD és a CDU kapta a legtöbb szavazatot a német tartományi választásokon. A kormány feladata a gyermekeket nevelő családok támogatása - mondta az országos tanévnyitón az emberi erőforrások minisztere. A nap legfontosabb hírei szeptember 1-jén.

A második világháború kitörésének 80. évfordulójára emlékeztek Lengyelországban. Andrzej Duda lengyel államfő úgy fogalmazott: soha nem szabad elfeledkezni a háború borzalmairól. A varsói évfordulós rendezvényeken 40 ország képviselői, köztük Áder János magyar államfő vett részt. Ugyanakkor nem kapott meghívást Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A németországi Brandenburg tartományban a Szociáldemokrata Párt, Szászországban a Kereszténydemokrata Unió kapta a legtöbb szavazatot a helyi törvényhozási választáson az exit poll szerint. A legnagyobb mértékben a jobboldali Alternatíva Németországnak erősödött meg, amely mindkét tartományban a második legerősebb párt lett.

Újabb pótvámokat vetett ki számos termékre kölcsönösen Kína és az Egyesült Államok. Az intézkedések ellenére egyelőre egyik fél sem vonta vissza azt a korábbi egyezséget, hogy még ebben a hónapban folytatják a tárgyalásokat kereskedelmi vitáik rendezése érdekében.

A legmagasabb, 5-ös fokozatúra erősödött a Florida felé közelítő Dorian hurrikán. Az óránkénti 280 kilométeres széllökésekkel pusztító hurrikán partot ért a Bahamákon. Az amerikai Hurrikán Központ jelentése szerint a Dorian az idei legerősebb hurrikán lesz. A szakemberek életveszélyesnek minősítették a vihart.

Romániában 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak szeptembertől. A munkaügyi miniszter a hétvégén megerősítette, hogy van erre pénz a költségvetésben, így holnaptól (hét) már az emelt öregségi járandóságokat kézbesítik az érintetteknek. Július végén Romániában átszámítva 83.230 forint volt az átlagnyugdíj.

A magyar kormány feladata és célja, hogy mindenben támogassa a gyermekeket nevelő családokat, a diákokat és a pedagógusokat - mondta az országos tanévnyitón az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós Sárváron kiemelte: ezt támogatja a 7 tételből álló családvédelmi program.

A Demokratikus Koalíció szerint az egyre nyomasztóbb pedagógushiány alapjaiban veszélyezteti az egész oktatási rendszert. Arató Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: információik szerint van olyan intézmény, ahol teljes tantestületet keresnek.

Az LMP szerint a kormánynak lehetővé kellene tennie az otthonápolást végzők szabadságolását, illetve napi pár órás egyéb feladatvégzését - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A politikus ismételten felszólította a kormányt, hogy korábbi ígéretének megfelelően rendezze az otthongondozási díjakat.

Az euró mielőbbi bevezetését sürgeti a Párbeszéd. Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője úgy vélte: a forint lesz az első áldozat, ha bármi baj történik a világ pénzügyi rendszerében.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018