eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így érdemes készülni a tanévkezdésre: a gyerek egészsége múlhat rajta

Már csak egy hét, és elkezdődik a tanév. Sok család számára jelentős kiadással jár ez az időszak. Különösen igaz ez az első osztályosok szüleire, akiknek – ha csak nincs már egy idősebb testvér vagy más rokon, akitől örökölhetnek ezt-azt – mindent be kell szerezni az iskolakezdéshez: tanszereket, iskolatáskát, sőt, akár új íróasztalt vagy széket. Segítünk, mire érdemes figyelni a bútorok vásárlásánál, és tippeket adunk, hogyan érdemes berendezni a kisiskolások szobáját.

Sokak számára jelent anyagilag kihívást az iskolakezdés, különösen igaz ez az első osztályosok szüleire. Ez esetben ugyanis mindent be kell szerezni szeptemberig: tanszereket, tornafelszerelést, iskolatáskát és akár új bútorokat is.

Hiszen az iskolakezdéssel egyidejűleg a gyerekszoba új funkcióval is bővül, már nemcsak a pihenés és a játék színtere, hanem a tanulásé is.

„Slágerterméknek számít ilyenkor az íróasztal és a szék, de sokan vásárolnak tárolódobozokat, irattartókat és asztali lámpákat is” – tudta meg az Infostart a KIKA áruháztól.

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Urbánné Biró Brigitta, az ErgoTeam Stúdió egyik vezetője az Infostartnak elmondta, a legfontosabb a megfelelő szék beszerzése.

„Olyat kell választani, amely személyre szabható, vagyis a magasság mellett állítható a deréktámasz és a karfa is” – mondta, hozzátéve, a termék minőségét tekintve korántsem az ár a beszédes, sokkal inkább az, hogy a gyártó vagy az adott áruház hány év garanciát ad a termékre.

„Ha már biztosítanak minimum 5 év garanciát, akkor valószínűleg jó széket választottunk” – tette hozzá a szakember.

Az asztallal kapcsolatban elárulta, a lényeg, hogy stabil legyen, és hogy az alkart jól alá tudja támasztani.

Fontos az is, hogy megfelelő matracon aludjon a gyerek. „Óriási a választék, nagyon egyedi az, hogy kinek mi a kényelmes. Én azt szoktam javasolni, hogy a kisiskolásoknak vegyenek a szülők kemény matracot. Viszont a vásárlás előtt mindenképp ki kell próbálni többet is, és azt választani, amelyik a gyerek számára a legkényelmesebb” – jegyezte meg a szakember.

Nem kell vagyonokat költeni, ha jó bútort szeretnénk vásárolni

Ha valaki tartós, jó minőségű bútorokat szeretne vásárolni a gyerekszobába, már nem kell vagyonokat fizetnie.

„Ha állítható az asztal magassága, akkor akár elég egyetlen asztalt vásárolni egész életünkben, hiszen azt kedvünkre alakíthatjuk, és ha vigyázunk rá, akkor soha többé nem kell erre költenünk. Nálunk ilyen terméket már 29 900 forintért is lehet kapni” - közölte az Infostart megkeresésére a KIKA áruház, de az utóbbi években népszerű a vásárlók körében a többpolcos, több fiókkal ellátott, nagy tároló felülettel rendelkező íróasztal is.

„Úgy látjuk, hogy a szülők inkább a minőségi termékeket keresik, amelyeket hosszú időn át tud majd használni a gyerek. Ma már nem az ár a legfontosabb tényező a vásárlás során” – írták, hozzátéve, a székek esetén még mindig nagy favorit a forgószék. Az ággyal kapcsolatban azt mondták, egyre többen keresik a galériaágyakat.

„A családoknak nagyon fontos, hogy jól ki tudják használni a rendelkezésre álló teret, épp ezért sokan választanak több bútorelemből álló galériaágyat, mely alatt praktikusan kialakított fiókok, polcok, íróasztal vagy akár akasztós szekrény is helyet kaphat. A nálunk kapható modell esetén a fekvőfelület 90X200 centiméter, vagyis még felsősként, vagy akár középiskolásként is tudja használni a gyerek” – tudtuk meg a KIKA-tól.

Így érdemes berendezni a szobát

Akár kisiskolásról, akár gimnazistáról van szó, a szoba berendezésénél a legfontosabb szempont az hogy az íróasztal a megfelelő irányból kapjon fényt.

„Az ülésirányunk legyen merőleges az ablakon beszűrődő fényre, vagyis jobb kezes tanuló esetén a fény érkezzen balról, balkezes esetén pedig jobbról, így a házi írásakor nem fog árnyékolni magának a gyerek” – jegyezte meg Urbánné Biró Brigitta.

A KIKA a szoba berendezésével kapcsolatban hangsúlyozza, nagyon fontosak a színek és a világítás. Előbbivel kapcsolatban megjegyezték, érdemes világos, meleg színeket használni, ezek ugyanis tágítják a teret és kellemes atmoszférát teremtenek. A mennyezeti lámpa mellett mindenképp érdemes beszerezni egy asztali lámpát az íróasztalra és az éjjeli szekrényre, az ágy mellé is.

Kiemelték azt is, érdemes kihasználni minden rendelkezésre álló teret, hogy maximalizáljuk a tárolókapacitást. Ehhez jó megoldás lehet az olyan ülőke, amely egyben tároló is, és az ágy alatti terület sem veszik el, ha görgős dobozokat, ágy alatti tárolókat vásárolunk.

"Az sem marad akció nélkül, aki az utolsó pillanatra hagyja az iskolakezdéshez kapcsolódó bútorvásárlást, ugyanis augusztus 29-én, csütörtökön night shopping lesz, vagyis aznap este 10 óráig minden termékre 15 százalék kedvezményt biztosítunk” – írták.

Támogatott tartalom

A cikk megjelenését a KIKA Magyarország támogatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×