INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

európai unió

kormány

orbán viktor

bíró

béremelés

Varga Judit, a Miniszterelnökség államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (hátul) az Országház Vadásztermében 2018. május 22-én.

Újabb hírek a kormány uniós stratégiájáról

Infostart

Varga Judit leendő igazságügyi miniszter "viszi magával" a minisztériumba az uniós ügyeket.

Egymást kölcsönösen tisztelő, egymással együttműködő nemzetek Európájára épül a magyar kormány uniós stratégiája – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit leendő igazságügyi miniszter. Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkárt két héten belül kinevezik tárcavezetőnek.

Orbán Viktor miniszterelnök az európai ügyekben zajló viták megnyerésében számít rá, illetve a személyes segítségét kéri ahhoz, hogy az uniós színtéren, elsősorban az Európai Tanácsban a kormányfő hatékonyan tudjon fellépni magyar érdek képviseletében - mondta Varga Judit.

– Uniós ügyekért felelős államtitkárként idáig is rálátásom volt a magyar uniós politikára, az én szemszögemből nézve ehhez most hozzárendelték az Igazságügyi Miniszté­riumot, a két portfólióelem egyaránt kiemelten fontos – mondta Varga Judit, hozzátéve: nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a mai uniós jogalkotás a nemzetállami jogalkotás nagy részét lefedi, befolyásolja.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy az igazságszolgáltatásban dolgozók bérrendezésére még az ősszel sor kerül, hiszen a bírák illetménye méltatlanul alacsony, amin a kormány szeretne változtatni.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018