INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

tűz

mom sportközpont

gyámhatóság

Helyszínelők dolgoznak 2019. június 24-én Budapesten, a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett. A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, aki a mentők szakszerű ellátása ellenére a helyszínen életét vesztette.

Lépett a gyámügy a MOM Sportközpontnál történt gyermektragédia után

Infostart

Egy 8 éves kislány halt meg a budai sportközpontnál a hétfő esti bódétűzben, az anyától a tragédia után két kamasz fiát elvitte a gyámhatóság - írja a Blikk.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a tragédia előtt a három testvér a XII. kerületi Gesztenyés-kertben játszott, majd felhívták a közelben dolgozó anyjukat és engedélyt kértek tőle, hogy a megbeszéltnél tovább maradhassanak.

A gyerekek ezután mentek a sportlétesítményhez. A tizenegy éves fiú és húga felment a lezárt tetőre, az ablakon bemásztak egy használaton kívüli faházba és tüzet gyújtottak. A gyorsan terjedő lángok elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislánynak ez nem sikerült. Kamasz bátyja kijutott, ő hívott segítséget.

A kislány nem volt eszméletén, amikor kihozták a tűzoltók az épületből, a mentők már nem tudták újraéleszteni a gyermeket. Bátyját kórházba vitték, ott a rendőrök kihallgatták. Az anya úgy tudja, hogy a kislány videóra akarta venni az égő bódét, ekkor történt a tragédia.

A gyermekek anyja most arról számolt be a bulvárlapnak, hogy a gyámhatóság elvette tőle a fiúkat, akiknek csak néhány percük maradt, hogy összepakolják a holmijukat. A nő a kerületi polgármestertől kért segítséget, hogy újra együtt lehessen a gyerekekkel.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a BRFK a Csörsz utcai tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018