eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszél a Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos frakcióülésének második napján Balatonalmádiban 2019. február 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden budapesti polgármesterét újraindítja a Fidesz

A regnáló kormányoldali kerületvezetők egytől egyig újra próbálkozhatnak ősszel, de négy ellenzéki vezetésű kerület fideszes polgármesterjelöltjéről is személyi döntés született a pártban.

Budapest-ügyi bejelentést tett a Fidesz: mint az Infostart.hu-nak küldött közleményből kiderül, a kormánypárt fővárosi elnöke Kocsis Máté marad, az elnökségben pedig Hassay Zsófia, Láng Zsolt, Fónagy János, Kucsák László, Kovács Péter és Szentgyörgyvölgyi Péter folytathatják a következő két évben.

Emellett egyhangú döntéseket hoztak a budapesti kerületi polgármesterjelöltekről: minden regnáló kerületvezető újra próbálkozhat.

Ahol nincs fideszes kerületvezetés, ott a következő személyi döntések születtek az induló fideszes politikus személyéről:

  • Bagdy Gábor - XIII. kerület
  • Rozgonyi Zoltán - XIV. kerület
  • Pintér Gábor - XV. kerület
  • Dódity Gabriella - XIX. kerület

A XX. és a XXIII. kerületben később lesz döntés a jelöltekről.

Az ellenzék közben országszerte készül. Az InfoRádió Esztergomtól Komlóig, Miskolctól Zalaegerszegig összegyűjtött számos olyan várost, ahol nagy valószínűséggel egy jelölt indul a kormánypártok jelöltjével szemben.

Ami Budapestet illeti, a jelenlegi állás szerint Tarlós Istvánnak több ellenzéki kihívója is lehet, nem csak a - Karácsony Gergely (MSZP-P), Kerpel-Fronius Gábor (Momentum), Kálmán Olga (DK) részvételével - szerdán véget érő előválasztás győztese, hiszen a független Puzsér Róbert és a liberális Sermer Ádám ugyanis főpolgármester szeretne lenni, az előválasztáson azonban nem vettek részt. A kerületeket tekintve a IV., a VI. és a XI. kerületben biztosan lesz közös ellenzéki indulás. Újpesten még nincs név, de Terézvárosban Soproni Tamás, a Momentum volt alelnöke, Újbudán pedig László Imre mögé állhat be a teljes ellenzék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×