eur:
389.58
usd:
363.43
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egy vevő cigarettázik egy XXII. kerületi nemzeti dohánybolt előtt 2013. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Drasztikusan szigorodhat a trafiktörvény

Lázár János elérkezettnek érezte az időt a szabályrendszer finomítására.

Tovább csökkenhet a dohánytermékeket árusító helyek száma Magyarországon, ha megvalósul Lázár János csütörtökön benyújtott javaslata. A parlament oldalára felkerült törvényjavaslat több ponton módosítja, finomítja az eddigi szabályozást, például az eddiginél negyedével kevesebb koncessziót lehetne majd kiosztani. Ez persze nem érintené a jelenleg működő dohányboltokat – jegyzi meg a Portfolio.hu.

A fontosabb módosítások között szerepel – a többi között –, hogy a jövőben az új dohánytermék-kategóriák kiegészítő termékei is, valamint az e-cigaretták minden formája csak dohányboltban legyen értékesíthető, szigorodnának a dohánytermékek közvetett reklámozására vonatkozó rendelkezések, a nikotinmentes e-cigaretta töltőfolyadék is jövedéki termékké válna.

De egyértelműen szigorodnak a bírságolásra vonatkozó rendelkezések is: a jövőben az illegális (koncessziós jogosultság, és engedély nélküli) dohánykereskedelem bármely formáját az eddigieknél szigorúbban rendeli büntetné a törvény. Pontosan elkülönítésre kerülne, hogy mely esetekben lehetőség, és mely esetekben kötelező az engedély visszavonása. A törvényjavaslat értelmében dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság a jövőben olyan gazdasági társaság útján gyakorolható, amelyben legalább a koncesszió jogosultja korlátlan felelősséggel tartozik a társaság kötelezettségeiért – olvasható a javaslatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×