INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

trafik

dohánybolt

lázár jános

cigaretta

tiltás

Egy vevő cigarettázik egy XXII. kerületi nemzeti dohánybolt előtt 2013. július 1-jén.

Drasztikusan szigorodhat a trafiktörvény

Infostart

Lázár János elérkezettnek érezte az időt a szabályrendszer finomítására.

Tovább csökkenhet a dohánytermékeket árusító helyek száma Magyarországon, ha megvalósul Lázár János csütörtökön benyújtott javaslata. A parlament oldalára felkerült törvényjavaslat több ponton módosítja, finomítja az eddigi szabályozást, például az eddiginél negyedével kevesebb koncessziót lehetne majd kiosztani. Ez persze nem érintené a jelenleg működő dohányboltokat – jegyzi meg a Portfolio.hu.

A fontosabb módosítások között szerepel – a többi között –, hogy a jövőben az új dohánytermék-kategóriák kiegészítő termékei is, valamint az e-cigaretták minden formája csak dohányboltban legyen értékesíthető, szigorodnának a dohánytermékek közvetett reklámozására vonatkozó rendelkezések, a nikotinmentes e-cigaretta töltőfolyadék is jövedéki termékké válna.

De egyértelműen szigorodnak a bírságolásra vonatkozó rendelkezések is: a jövőben az illegális (koncessziós jogosultság, és engedély nélküli) dohánykereskedelem bármely formáját az eddigieknél szigorúbban rendeli büntetné a törvény. Pontosan elkülönítésre kerülne, hogy mely esetekben lehetőség, és mely esetekben kötelező az engedély visszavonása. A törvényjavaslat értelmében dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság a jövőben olyan gazdasági társaság útján gyakorolható, amelyben legalább a koncesszió jogosultja korlátlan felelősséggel tartozik a társaság kötelezettségeiért – olvasható a javaslatban.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018