eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A május 29-ei dunai hajóbaleset egyik áldozatát szállítják el egy dunai mólóról a Fejér megyei Kulcsnál 2019. június 4-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 4-éig tizenegy holttest került elő.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Dunai hajóbaleset - fiatal férfi az utoljára megtalált áldozat

Három újabb holttestet találtak kedden, mindegyikük a szerencsétlenül járt Hableány kirándulóhajó dél-koreai utasa lehet. Befejeződött az azonosításuk is.

Szerda hajnalban rövid közleményben tudatta a rendőrség, hogy a kedden "az adonyi kompkikötőnél a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént. Az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset dél-koreai áldozata". A Korea Times úgy tudja, hogy egy 60 év körüli személyről van szó.

Napközben a Duna budapesti szakaszán, a Margit hídnál is dolgoztak a búvárok, és hatórás megfeszített munkával egy újabb áldozatot hoztak felszínre egy ablakon át a Hableány maradványaiból. A Chosun című lap azt írta, hogy a dél körül Budapesten kiemelt áldozat farmerben volt, és dél-koreai nemzeti zászlóval díszített pólót viselt, így róla még az azonosítás előtt feltételezték, hogy dél-koreai. Szerda reggel a rendőrség közölte, hogy a férfi valóban a Hableány hajó egyik utasa volt.

Délután jött a hír, hogy Kulcsnál a hajóállomás környékén is találtak egy testet. A rendőrség kora este közölte, hogy szintén a turistahajó dél-koreai utasa volt, a Korea Times szerint egy 20 éves fiatal férfi.

Így ötre emelkedett a keresők által megtalált áldozatok száma.

A baleset csaknem egy hete történt: szerda este valamivel 9 óra után a Margit hídnál ütközött össze a Viking szállodahajó és a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó - az utóbbi felborult és másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek a környező hajókon lévők, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Az öt újabb holttest kiemelése nyomán még 16 embert keresnek, köztük a Hableány kétfős magyar személyzetét.

A korábbi híreinket a hajóbaleset ügyében itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×