INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

hajóbaleset

duna

áldozat

azonosítás

A május 29-ei dunai hajóbaleset egyik áldozatát szállítják el egy dunai mólóról a Fejér megyei Kulcsnál 2019. június 4-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 4-éig tizenegy holttest került elő.

Dunai hajóbaleset - fiatal férfi az utoljára megtalált áldozat

Infostart

Három újabb holttestet találtak kedden, mindegyikük a szerencsétlenül járt Hableány kirándulóhajó dél-koreai utasa lehet. Befejeződött az azonosításuk is.

Szerda hajnalban rövid közleményben tudatta a rendőrség, hogy a kedden "az adonyi kompkikötőnél a Dunából kiemelt holttest azonosítása megtörtént. Az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset dél-koreai áldozata". A Korea Times úgy tudja, hogy egy 60 év körüli személyről van szó.

Napközben a Duna budapesti szakaszán, a Margit hídnál is dolgoztak a búvárok, és hatórás megfeszített munkával egy újabb áldozatot hoztak felszínre egy ablakon át a Hableány maradványaiból. A Chosun című lap azt írta, hogy a dél körül Budapesten kiemelt áldozat farmerben volt, és dél-koreai nemzeti zászlóval díszített pólót viselt, így róla még az azonosítás előtt feltételezték, hogy dél-koreai. Szerda reggel a rendőrség közölte, hogy a férfi valóban a Hableány hajó egyik utasa volt.

Délután jött a hír, hogy Kulcsnál a hajóállomás környékén is találtak egy testet. A rendőrség kora este közölte, hogy szintén a turistahajó dél-koreai utasa volt, a Korea Times szerint egy 20 éves fiatal férfi.

Így ötre emelkedett a keresők által megtalált áldozatok száma.

A baleset csaknem egy hete történt: szerda este valamivel 9 óra után a Margit hídnál ütközött össze a Viking szállodahajó és a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó - az utóbbi felborult és másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek a környező hajókon lévők, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Az öt újabb holttest kiemelése nyomán még 16 embert keresnek, köztük a Hableány kétfős magyar személyzetét.

A korábbi híreinket a hajóbaleset ügyében itt olvashatják.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

Meghalt Kampis Miklós

Kampis Miklós építész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, a 20....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018