INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

tisza

hal

fejlesztés

Szolnok, 2017. április 27. Pontyok érkeznek csúszdán az Alcsiszigeti Holt-Tiszába Szolnokon 2017. április 27-én. A halászati hasznosító Tisza Horgászegyesület összesen 8200 kiló kétnyaras pontyot telepített az egyik legnagyobb tiszai holtágként számon tartott, 140 hektáros horgászvízbe. MTI Fotó: Bugány János

Ilyen még nem volt: bölcsőde a Tiszában

Infostart

A folyón Dobapuszta hullámterében az elkövetkezendő években 57 hektáron fognak mesterséges ívóhelyet és halbölcsőt kialakítani.

A Közép-Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a Magyar Orszá­gos Horgász Szövetséggel (MOHOSZ) konzorciumot alakítva pályázott a halnevelde megvalósítására. A közel száztizenkilencmillió forintos támogatás ötven százalékát az állam állja, másik felét pedig a konzorcium közösen teremti elő - írja a szoljon.hu.

Dobapusztánál bővült az ártér, egy 57,1 hektáros füves terület alakult ki, ott szeretnének nyúlgátat építeni, egy csatornát kikotorva halágyat létrehozni. Ott tudnának nyugodt körülmények között a halak ívni, majd mikor nyár elejére megerősödnek az ivadékok, hogy a csatornán keresztül visszaengedik a folyóba. E létesítménnyel a Közép-Tisza egyik legjelentősebb halbölcsője jöhet létre.

Körülbelül egy hektárnyi ívóhely tíz hektár természetes víz halállományának utánpótlását tudja biztosítani. Tehát a közel hatvan hektáros ívóhely ötszáz-hatszáz hektárnyi Tisza folyó halhozamát képes reprodukálni.

Nyitókép: MTI/Bugány János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018