eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Zivataros hétfő, a fél országra kiadták a figyelmeztetést

A Kárpát-medence fölé hétfő estig több hullámban nedvesebb és labilisabb levegő áramlik, emiatt többfelé és több alkalommal is kell záporra, zivatarra számítani.

A reggeli, hajnali órákra szakadozik, csökken a felhőzet, és csapadék is egyre inkább csak az északi megyékben fordulhat elő. Hétfőn a gomolyfelhő-képződés mellett általában több órára kisüt a nap, de a keleti tájakon több lehet a fátyolfelhőzet.

Hétfőn napközben több helyen is valószínű zápor, zivatar. Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére

elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt.

A zivatarokhoz viharos széllökés (60-70 km/h), kisebb felhőszakadás (20-30 mm), illetve kisméretű jég társulhat hozzájuk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 Celsius-fok között alakul, délnyugaton lesz hűvösebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 19 és 24 fok között várható - közölte a meteorológiai szolgálat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×