eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Egy kalauz jegyet ellenőriz a Budapest Déli pályaudvar és Érd felső között közlekedő vonaton 2016. április 4-én. Az új vasúti jegyértékesítési rendszerrel a MÁV-Start Zrt. már hetente 200 ezer darab jegyet ad el, ez heti 110 millió forint bevételt jelent, mondta Feldmann Márton, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatóján.
Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

Fordulat a kalauzok elleni támadások ügyében

Több mint negyedével csökkent a MÁV-Start jegyvizsgálói ellen elkövetett támadások száma: idén április végéig 24, tavaly, az év hasonló időszakában 33 esetben ért inzultus kalauzt.

A MÁV-Start közleménye szerint az idei 24 esetből tizenegy fajult tettlegességig, ebből egy nyolc napon túli sérüléssel járt. Hétszer fordult elő tettleges becsületsértés, hatszor verbális agresszió, fenyegetés áldozatai voltak a jegyvizsgálók. Cegléd és Szolnok között öt, a szobi, az újszászi vonalon, valamint Cegléd és Szeged között három-három, a veresegyházi vonalon két bántalmazás fordult elő.

A vasúttársaság hangsúlyozta: mindent megtesz a jegyellenőrök biztonságának garantálásáért. A MÁV-Start számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt ki és biztonságtechnikai beruházásokat valósított meg.

Évente csaknem 80 ezer vonatot vagyonőrök, 14 ezret pedig rendőrök kísérnek.

A jegyvizsgálók védelmében a jegyellenőrző készülék segélykérő funkcióval bővült, amelynek segítségével gyorsan tudják riasztani a vonaton utazó vagyonőrt, a többi jegyvizsgálót, a mozdonyvezetőt vagy az üzemirányítókat.

Kitértek arra is, hogy az utasok és vagyontárgyaik védelme érdekében március végétől testkamerát viselnek a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók. Újabb testkamerákat is beszereznek majd - írták -, azokat várhatóan ősztől kapják meg a jegyvizsgálók Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Dani Rodrik: Paradigmaváltás kell a gazdasági problémáink megoldásához

Dani Rodrik: Paradigmaváltás kell a gazdasági problémáink megoldásához

A mainstream közgazdasági gondolkodásban bekövetkező paradigmaváltások általában új válaszokat igénylő válságokat kísérnek, mint ahogy az történt például a stagfláció – alacsony növekedéssel és magas inflációval – jellemzett időszak után, amely a fejlett gazdaságokat sújtotta az 1970-es években. Ez ismét bekövetkezhet, mivel a liberális demokráciák azzal szembesülnek, hogy a közvélemény bizalmatlan azzal kapcsolatban, hogy képesek-e szolgálni a polgárokat és kezelni a jövőnket fenyegető számos válságot, kezdve a klímaváltozástól az elviselhetetlen egyenlőtlenségeken át a súlyos globális konfliktusokig.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×