eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Fogyasztásmérő egy budapesti távfűtéses lakás radiátorán.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Senki sem marad fűtés nélkül, ha lehűlne a levegő

Keddtől nem kötelező fűteni a társasházakban - közölte a Főtáv kommunikációs csoportvezetője az InfoRádióban; továbbfűtésre szerződni nem a lakóknak joguk, hanem a lakóközösségeknek.

Kormányrendeletben meghatározott időszak a fűtési szezon. 2005 óta két terminust érdemes megjegyezni: a terjedelmesebb fűtési időszak szeptember 15-től következő év május 15-ig tart, ezen belül a kötelező fűtési időszak október 15-től április 15-ig ér - mondta el az InfoRádióban Herpai Attila, a Főtáv kommunikációs csoportvezetője.

"Az ezeken kívüli időszakokat rendelkezésre állási időszaknak szokták hívni, ott már nem kötelező fűteni"

- tette egyértelművé.

Hogy hol mikor van fűtés, mindig a lakóközösség által megkötött szerződéstől függ, gyakorlatilag április 15-től szabadon választható az, hogy ki szeretne fűteni.

"A Főtávnál a szerződések 99 százaléka egy automatizált átállásra vonatkozó szerződés, ami azt jelenti, hogy a külső hőmérsékletet figyelembe véve áll át a rendszer: vagy leáll, vagy újra bekapcsol

attól függően, hogy milyen hőmérsékletet határoztak meg benne" - mondta el még Herpai Attila.

Amennyiben valakinek úgy szól a szerződése, hogy időponthoz vagy hőmérséklethez van kötve, és ettől eltérő módon azt szeretné, hogy kapcsolják be újra a fűtést, akkor ezt egy eseti megrendeléssel lehet megtenni.

Ezt a ház közös képviselője kell, hogy megtegye,

nem lakónként kell ezt a szolgáltatást kérni. Vagyis nem árt, ha a lakóközösség magában időnként megbeszéli, hogy milyen volt az előző fűtési szezon. A hőérzet egyedi mindenkinél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×