INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 23. hétfő
Tekla

úttörővasút

gyermekvasút

időkapszula

hűvösvölgy

Budapest, 2018. április 14. Utasok szállnak fel a Gyermekvasút nyitott kocsijába a Széchényi-hegy állomáson a Gyermekvasút napján, 2018. április 14-én. A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút ezen a napon ünnepelte 70. születésnapját. MTI Fotó: Mónus Márton

Kinyílt az időkapszula: ezeket tartották fontosnak 1969-ben

InfoRádió

Menetjegyek, újságcikkek és különböző névsorok kerültek elő a Gyermekvasút hűvösvölgyi állomásépületében 50 éve elhelyezett időkapszulából. A vasút szóvivője elmondta, hogy a csomag tartalmát kiállítják.

Szombaton ünnepélyes keretek között kinyitották a Gyermekvasút 1969-ben ötven évre elrejtett időkapszuláját.

"Az időkapszulában nemzeti színű szalag és a vasutaskörökben jól ismert ólomzár alatt alufólia őrizte a hatvanas évek budapesti Úttörővasútjának megannyi emlékét" - számolt be a nagy eseményről az InfoRádióban Váczi Viktor, a Gyermekvasút szóvivője.

Előkerültek névsorok több fővárosi úttörőcsapatról, továbbá a budai kisvasút 1969-ben állományban lévő dolgozóiról és ifjúsági vezetőiről. A kincsek között volt még az Úttörővasút 20 éves történetét átölelő jubileumi kiadvány, ezt 1968-ban adták ki.

Akadtak még kitüntetések, jelvények is az úttörőéletből.

Az ünnepségen az Úttörővasút akkori üzemfőnöke volt az egyik "nyitóember", illetve nagyon sok egykori ottani vasutas figyelte várakozással a történéseket.

Az időkapszulát 1969-ben helyezték el a Gyermekvasút hűvösvölgyi állomásépületének alsó szintjén, ott, ahol a gyermekvasutasok zászlófelvonási helye is van.

A kisvasút ottani múzeumának egyik vitrinében ki is állítják a most fellelt tárgyakat.

Az üreg most üres, megvan a lehetőség, hogy újabb időkapszulát helyezzenek el a jövő gyermekvasutasai számára - mondta még Váczi Viktor.

Nyitókép: Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Gyermekvasút, időkapszula
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018