INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

tüntetés

budapest

lánchíd

Tüntetők ülnek az úttesten a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítása elleni demonstráció után a Lánchíd pesti hídfőjénél 2019. január 19-én. A tüntetők a Várkert Bazárnál megtartott demonstráció befejezése után vonultak a hídfőhöz.

A szombati tüntetés után két embert állítottak elő a rendőrök Budapesten

Infostart

A rendőrök egy férfit garázdaság, egy másikat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt állítottak elő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a garázdaság gyanújával előállított férfit gyanúsítottként hallgatta ki.

Budapesten az I., Várkert Bazár előtti területre bejelentett gyűlésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezéből a kamerát kiütni - olvasható a police.hu oldalon.

A 37 éves P. Árpádot a rendőrök előállították és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és a Lánchíd forgalmát akadályozta. A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik.

A rendőrség a híd pesti hídfőjénél intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget. A rendőri intézkedés során, a csoport egyik tagja az egyik intézkedő rendőrt hátulról meglökte, aki a földre esett. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök azonosították és az elkövetés helyétől nem messze elfogták.

Elfogását követően a 34 éves tolnai T. Jánost hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018