eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépe takarítja a havat az útpadkáról Pest megyében, Pusztavacs és Örkény között 2019. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A hó mellett köd is nehezíti a közlekedést

Sokfelé havazik a Dunántúl nyugati, északnyugati részén, valamint a főváros és Székesfehérvár térségében, Fonyód és Dunaújváros környékén eső esik, míg az Alföld déli és északkeleti részén köd miatt korlátozottak a látási viszonyok - közölte az Útinform. A meteorológiai szolgálat öt megyére adott ki figyelmeztetést

Az M7-es autópálya Székesfehérvár-Siófok közötti szakaszán latyakos a burkolat, a többi gyorsforgalmi útszakasz országszerte vizes, sónedves.

Télies útviszonyokra lehet számítani több alsóbbrendű úton Komárom-Esztergom, Somogy, Fejér és Nógrád megyében, továbbá a Tiszántúlon.

Sűrű köd miatt száz méter alatti a látótávolság Szeged térségében, míg Lenti, Szekszárd, Mohács, Szentes, Hódmezővásárhely, Gyomaendrőd és Mátészalka körzetében száz-háromszáz méter között alakul a belátható út hossza.

A hőmérséklet a Dunántúl nyugati részén mínusz 2 és plusz 2 fok között változik, keletebbre mínusz 10 és mínusz 3 fok közötti értékeket mérnek - írták.

Budapesten nincs fennakadás

A főutak jellemzően vizesek, sónedvesek - mondta el az InfoRádió reggeli műsorában, a Reggelinfóban a Magyar Közút Zrt. szóvivője. Pécsi Norbert Sándor közölte: a Dunántúl nyugati részén, valamint a főváros és Székesfehérvár térségében havazik. Fonyód és Dunaújváros környékén eső esik. Az Alföld déli és északkeleti részein köd miatt korlátozottak a látási viszonyok. Hozzátette: az időjárás vagy az utak állapota miatt nincsenek érvényben korlátozások és elzárt település sincs az országban.

Budapesten rendben elindultak a közösségi közlekedés járatai, sehol sincs fennakadás – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. PR-szakreferense. Horváth László hozzátette: a társaság 70 járművel takarítja az utakat és már mellékútvonalak síkosságmentesítése is megkezdődött. Szólt arról is, hogy az előrejelzések szerint délelőtt egy centiméter friss hó várható.

Figyelmeztetések

Csütörtökre öt megyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok - adtak ki első fokú figyelmeztetést hófúvás miatt. Pénteken szintén lehet hófúvás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök kora délutánig helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon (napközben fokozatosan egyre inkább nyugaton) fordulhat elő hózápor, illetve időszakosan kissé nagyobb területre kiterjedő havazás.

Megerősödik, a Dunántúl nyugati felében és északkeleten helyenként viharossá fokozódhat (55-60 km/h, az északkeleti határ közelében akár 60 km/h) az északi, északkeleti szél. A csütörtök reggeli, délelőtti óráktól előbb északkeleten, majd később az Észak-Alföld térségében helyenként hófúvás alakulhat. Általában alacsony szintű hófúvás valószínű, de a szelesebb Bodrogköz térségében a hófúvás erősebb lehet.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×