eur:
369.22
usd:
345.40
bux:
48273.95
2023. június 5. hétfő Fatime

Meglátogatja a Miniszterelnökséget a Szakszervezeti Szövetség

A Népszava szerint ma adja át a Magyar Szakszervezeti Szövetség a Miniszterelnökségnek a sztrájkkövetelés négy pontját tartalmazó dokumentumot. Nem értenek egyet az ellenzékkel együttműködő szakszervezetek – írja a Magyar Idők. A Világgazdaság szerint az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében megjelent a bárányhimlővakcina-tender. Folytatódott a gazdaság fehéredése – vélekedik a Portfolio. A Pénzcentrum.hu szerint soha ennyi bolti eladót nem kerestek még az unió tagországaiban. A Világgazdaság a magyarországi mozik tavalyi teljesítményéről ír.

A Népszava azt írja, hogy ma adja át a Magyar Szakszervezeti Szövetség a Miniszterelnökségnek a sztrájkkövetelés négy pontját tartalmazó dokumentumot. A lap idézi Székely Tamást, a szövetség alelnökét, aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy a kancellárián ki veszi át a követeléseiket és lesz-e egyáltalán, aki fogadja őket.

A Magyar Idők információi szerint sem a jövő szombati demonstrációkban, sem az országos sztrájk létjogosultságában nem értenek egyet az ellenzékkel együttműködő szakszervezetek. A lap a pártokhoz nem köthető munkaadói képviseletek beszámolóiból úgy értesült: a dolgozók körében nincs olyan mértékű elégedetlenség, amely indokolna egy országos méretű munkabeszüntetést.

Megjelent az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében a kétévesnél fiatalabb gyermekek bárányhimlő elleni védőoltásához szükséges vakcinatender – írja a Világgazdaság. A kétoltásos séma szerinti védőoltáshoz a gyógyszergyártóknak első körben 95 ezer vakcinát kell június 15-ig biztosítaniuk, valamint újabb 90 ezer oltóanyagot 2019. december 15-ig. A védőoltás várhatóan ősztől lesz a Nemzeti immunizációs program része.

Folytatódott a gazdaság fehéredése, részben az online számlázásnak köszönhetően – írja a Portfolio. A lap szerint ez évente több száz milliárd forint többletbevételt generálhat az államkasszának.

A Pénzcentrum.hu szerint soha ennyi bolti eladót nem kerestek még az unió tagországaiban, mint most. A lap azt írja: Németországban nagyot ugrott az eladókeresési láz, ott a fizetés bő kétszerese a magyar átlagnak.

A magyarországi mozik 14 milliós nézőszámmal tavaly körülbelül 20 milliárd forintos bevételt értek el – írja Világgazdaság a Filmforgalmazók Egyesülete adataira hivatkozva. Hozzáteszik, hogy így az egy évvel korábbihoz képest annak ellenére is 97 millió forintos többlet keletkezett a kasszákban, hogy együttesen 319 ezerrel kevesebben váltottak jegyet.

Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×