eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Balesetsorozat Hajdú-Biharban

Néhány óra alatt öt balesetnél kellett intézkedniük a megye rendőreinek. Hajdú-Bihar megyében is riasztás van érvényben a havazás miatt.

Hajdú-Bihar megyében öt közlekedési baleset helyszínén intézkedtek szombat délelőtt a rendőrök. A főként a megváltozott útviszonyok miatt bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől - írja a Cívishír.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a megengedett sebességhatárt ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa, annak közelsége is eltúlzott lehet. Nagyon fontos nagyobb követési távolságot tartani a csúszós úton.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy a minimális követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz.

Kérik az utakon közlekedőket, hogy az alul- és felüljárók környékén, továbbá az útkereszteződéseknél, ahol előfordulhat jegesedés, nagyobb körültekintéssel közlekedjenek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×