eur:
385.25
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Ónos eső, havazás - újabb riasztások

Hószállingózás és ónos eső veszélye miatt figyelmeztet a meteorológia. Este újabb csapadékzóna érkezik.

Reggel, kora délelőtt az Alföldön, főként annak délkeleti részén továbbra is előfordul elszórtan gyengébb ónos eső, majd megszűnik a csapadék. Emellett északon, északkeleten kisebb hószállingózásra, ónos szitálásra szintén számítani lehet - írta figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Főként a délnyugati országrészben reggel helyenként sűrű, zúzmarás köd várható, de párás, ködös tájakra máshol is számítani lehet. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

Este észak, északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melynek formája az Északi-középhegység térségében még a hó, fagyott eső mellett ónos eső is lehet, egyébként azonban a hőmérséklet emelkedésével az eső lesz majd egyre inkább itt is a jellemző.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×