eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Budapestnek hamarosan lépnie kell a turistadömping miatt - lapszemle

A túlóratörvény elleni tüntetésekről írt a Népszava, a budapesti turizmus "felrobbanásáról" közölt adatokat a Portfolio. A Magyar Időknek a kórházak adósságáról beszélt az Állami Számvevőszék elnöke.

Szakszervezetek, tanárok, diákok, fiatalok és nyugdíjasok közösen tüntettek a túlóratörvény ellen, az MSZP és a Jobbik politikusa is együtt állt ki a színpadra Miskolcon tegnap – írja a Népszava. A lap idézi Jakab Péter, a Jobbik miskolci országgyűlési képviselőjét, aki azt mondta: ahelyett, hogy rendbe tett oktatással és egészségüggyel csábítanák vissza az elmenőket, az itt maradókról akarnak még több bőrt lenyúzni.

Digitális eszközökkel is fejleszthetők az autisták – írja a Magyar Idők. A cikk szerint az autizmus valamely formájában minden hetvenedik ember érintett, a XXI. századi módszereknek köszönhetően viszont már korai stádiumban felismerhetők a tünetek, illetve fejleszthetők az érintettek.

Elképesztően nőtt a Budapestre érkező turisták száma az elmúlt időszakban – írja a Portfolio. A lap hozzáteszi: ha a tendencia folytatódik, a város kénytelen lesz valamilyen megoldással előállni, hogy ne fulladjanak meg a belvárosi lakosok, de mégis megmaradhasson Budapest, mint kedvelt turisztikai desztináció.

A Magyar Idők az Állami Számvevőszék elnökével készített interjút. Domokos László szerint a kórházak egy részében törvénytelenül könyvelnek, mégpedig notórius módon. Hozzátette: az egészségügy ősbűne, hogy egyes intézmények többet költenek, mint amennyi pénz a rendelkezésükre áll.

Ugyan a magyar gazdaság kiváló állapotban van, de fel kell készülni arra, hogy a világgazdasági folyamatok változhatnak, és akkor szükség lesz egy "B-tervre" – idézi a Népszava a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. Parragh László szerint egyre kevesebb az uniós forrás, kimerülőben a magyar munkaerő, és nem tudni, mit hoz a jövő.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×