eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk
Fotó: Katasztrófavédelem
Nyitókép: Katasztrófavédelem

Speciális járműveket kapott a katasztrófavédelem

Ipari katasztrófáknál, erdőtüzek oltásánál és magasból mentésnél alkalmazható járműveket is kaptak.

Több mint 3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) járműparkjánál az Európai Unió támogatásával. A 83 jármű csütörtöki budapesti átadásán Góra Zoltán, az OKF vezetője hangsúlyozta, hogy a járművek olyan modern, egységes védelmi rendszer alapját képezik, amely Magyarország biztonságát szolgálja.

A tűzoltójárműpark megújításának a programját 2013-ban indította el az OKF. Ezidáig 108 új egységgel bővült a katasztrófavédelem járműparkja, több mint 14 milliárd forint felhasználásával. A programban a tűzoltószerek után sor kerül a kritikusinfrastruktúra-bevetési egységek felszerelésére is, illetve a hatósági ellenőrzési feladatok ellátására környezetbarát és költségtakarékos elektromos meghajtású autókat kapnak az igazgatóságok.

A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként, az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programjának keretében, a költségvetés támogatásával valósult meg.

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×