INFORÁDIÓ 
2019. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella

závecz research

pártpreferencia

közvélemény-kutatás

A Fidesz továbbra is jelentős fölénnyel vezeti a pártok versenyét

A Fidesz továbbra is jelentős fölénnyel vezeti a pártok versenyét

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

A Závecz Research legújabb felmérése szerint ugyanakkor apró bizonytalanodást okozott a túlóratörvény megszavazása a párt szavazóinak körében.

A felmérést december 4. és 11. között készítették, tehát még a túlóratörvénnyel összefüggő parlamenti akciók és tüntetések előtt – mondta az InfoRádióban a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet vezetője.

Závecz Tibor hozzátette:

a teljes népesség mezőnyében a Fidesz jelentősen vezet.

A nagyobbik kormánypárt jelenleg 35 százalékon áll, a második legerősebb formáció a Jobbik 9 százalékkal, 7 százalékon állnak a szocialisták - mondta a szakértő. A Demokratikus Koalíció 5, az LMP és a Momentum 3-3 százalékkal bír, de nyomukban van a Kétfarkú Kutyapárt is; a Párbeszéd és a Mi Hazánk Mozgalom csupán 1-1 százalékon áll.

A biztos pártválasztók körében is ugyanez a sorrend, de ott már kicsit érződik a túlóratörvény hatása - ismertette az InfoRádióban Závecz Tibor. Mint mondta, a vita hatására pici elbizonytalanodás tapasztalható a Fidesz-szavazók körében. A nagyobbik kormánypárt így 51 százalékon áll, a Jobbik 15, az MSZP 11, a DK 8, a Momentum 4, az LMP 3, a Párbeszéd és a Mi Hazánk Mozgalom 2-2 százalékkal rendelkezik. A Kétfarkú Kutyapárt a Párbeszéd és az LMP között helyezkedik el.

A felmérés szerint az embereket egyre jobban érdekli a közélet, erre utal, hogy a bizonytalanok aránya 32 százalékra csökkent – tette hozzá Závecz Tibor.

Nyitókép: Mediaklikk

Kapcsolódó hang

Apró bizonytalanodást okozott a túlóratörvény megszavazása a Fidesz-szavazók körében
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018