eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Eldőlt, fehér lesz-e a karácsony

Már az ünnepek előtt elolvadhat a hótakaró, így idén is kevés az esélye a fehér karácsonynak. A következő napok időjárása.

Az ünnepeket közvetlenül megelőző napokban enyhülés kezdődik, a hétvégén leginkább eső formájában számíthatunk csapadékra - mondta az InfoRádiónak Simon Gergő, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

"Az előttünk álló hétvégén enyhülés lesz, a csúcshőmérsékletek 10 fok körül alakulnak a fővárosban, illetve az ország nagy részén is. Az észak-keleti vidékeken, illetve a még tartósan hóval borított területeken lehet kicsit hűvösebb ennél"

- mondta.

December 24-én várhatóan enyhe marad az idő, és 0 fok fölött lesz a hőmérséklet. "A modellek mutatnak csapadékot, de a bizonytalanság itt már jelentősen növekszik.

Ha lesz csapadék, akkor mindenképpen eső lesz. Kedd estétől lehet esély havas esőre, hóra

is, utóbbira inkább az északi, észak-keleti vidékeken" - fogalmazott Simon Gergő. Mint mondta, körülbelül 50 modellből próbálnak előrejelzést készíteni, ezek átlagából dolgoznak, de minél későbbi időszakra vonatkozik a prognózis, annál nagyobb a bizonytalanság.

A meteorológus szerint tehát nagyon csekély az esélye a fehér karácsonynak. "Ezzel együtt lehetnek olyan területek, ahol minden összeáll, és ott havazással telik legalább a karácsony egyik napja, de erre csak az ország észak-keleti részén van esély" - tette egyértelművé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×