INFORÁDIÓ 
2019. június 27. csütörtök
László

egészségügy

háziorvos

védőnő

parkolás

Budapest, 2013. augusztus 21. A Ferencvárosi Parkolási Kft. munkatársa egy parkolóóra ellenőrző szalagját veszi ki a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az orvosok, védőnők parkolását könnyítené meg egy javaslat

Infostart

Bevezetné az egészségügyi parkolási igazolvány intézményét az a törvénymódosítási javaslat, amelyet Hajdu László nyújtott be László Imrével a parlamentnek. Az orvosokat, védőnőket felmentenék a várakozás egyes szabályai alól, ha a székhelyüktől eltérő helyen végzik munkájukat.

Most csak a sürgősségi orvosi ellátáshoz adható ki várakozási engedély az egészségügyi hatóság által erre kijelölt orvosnak, ám az alapellátást ellátó más szakemberek is értékes időt vesztegetnek el a parkolóhely-kereséssel, ha például egy beteget otthonában látnak el. Ezért lenne indokolt a speciális várakozási engedéllyel rendelkezők körét kiegészíteni az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvossal, házi gyermekorvossal és védőnővel – érvel módosító javaslatában Hajdu László, a XV. kerület országgyűlési képviselője és a DK szakpolitikusa, László Imre.

Az előterjesztők elképzelése szerint az igazolvánnyal az egészségügyi szakemberek az alapellátás biztosításához szükséges ideig eltérhetnének a várakozásra vonatkozó egyes szabályoktól, ha a székhelyüktől eltérő helyen nyújtanak ellátást.

Az engedélyt – más igazolásokhoz hasonlóan – a szélvédő mögé kellene kitenni. Az igazolványokat a települési, a fővárosban pedig a kerületi jegyzők állíthatnák ki, és a javaslat szerint a települési önkormányzatok rendeletben terjeszthetnék ki a várakozási engedélyre jogosultak körét a szociális területen dolgozókkal.

Nyitókép: Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018