eur:
394.66
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Ferencvárosi Parkolási Kft. munkatársa egy parkolóóra ellenőrző szalagját veszi ki a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Az orvosok, védőnők parkolását könnyítené meg egy javaslat

Bevezetné az egészségügyi parkolási igazolvány intézményét az a törvénymódosítási javaslat, amelyet Hajdu László nyújtott be László Imrével a parlamentnek. Az orvosokat, védőnőket felmentenék a várakozás egyes szabályai alól, ha a székhelyüktől eltérő helyen végzik munkájukat.

Most csak a sürgősségi orvosi ellátáshoz adható ki várakozási engedély az egészségügyi hatóság által erre kijelölt orvosnak, ám az alapellátást ellátó más szakemberek is értékes időt vesztegetnek el a parkolóhely-kereséssel, ha például egy beteget otthonában látnak el. Ezért lenne indokolt a speciális várakozási engedéllyel rendelkezők körét kiegészíteni az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvossal, házi gyermekorvossal és védőnővel – érvel módosító javaslatában Hajdu László, a XV. kerület országgyűlési képviselője és a DK szakpolitikusa, László Imre.

Az előterjesztők elképzelése szerint az igazolvánnyal az egészségügyi szakemberek az alapellátás biztosításához szükséges ideig eltérhetnének a várakozásra vonatkozó egyes szabályoktól, ha a székhelyüktől eltérő helyen nyújtanak ellátást.

Az engedélyt – más igazolásokhoz hasonlóan – a szélvédő mögé kellene kitenni. Az igazolványokat a települési, a fővárosban pedig a kerületi jegyzők állíthatnák ki, és a javaslat szerint a települési önkormányzatok rendeletben terjeszthetnék ki a várakozási engedélyre jogosultak körét a szociális területen dolgozókkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×