eur:
386.94
usd:
356.67
bux:
66232.57
2024. február 22. csütörtök Gerzson
A szeptember 30-án nyíló Mesemúzeumban egy első kerületi iskola tanulóinak tartanak órát 2012. szeptember 28-án. Mesemúzeum és Meseműhely nyílik Budapesten, ez az első olyan intézmény, amelynek a mese áll a középpontjában. Az I. kerületi Döbrentei utcában található múzeumban egy állandó és egy időszaki kiállítás, valamint műhelyfoglalkozásoknak, színházi és bábelőadásoknak helyet adó fogadótér kapott helyet. Az intézmény alapötlete Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőtől származik.
Nyitókép: MTI / Kovács Attila

Ha őszi szünet, akkor Népmesepontok

Tizennégy népmesés hely meglátogatására buzdítja a családokat a kormány.

Néhány évvel ezelőtt Budapesten megnyílt a Mesemúzeum. A családok évében, 2018-ban tizennégy vidéki városban úgynevezett Népmesepontok jöttek létre.

"Ezek olyan helyek, ahová ha a családok elmennek, a gyerekek játszóház, bábszínház, foglalkoztató, műhely formájában megismerhetik a magyar népmesék világát" - mondta az InfoRádiónak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának politikai államtitkára, aki szerint a Népmesepontok arra is megtanítják a legkisebbeket, "hogyan kell az igazságért harcolni, az eredményekért megküzdeni".

A tizennégy Népmesepontot kormányzati és EU-s támogatásból hozták létre, a pénzből fennállásuk is biztosított három évre. Ezt követően az érintett önkormányzatok további három évre már vállalták az üzemeltetést, amihez hozzájárulhat, hogy gyerekzsúrokra, illetve iskolás, óvodás csoportoknak foglalhatóak is ezek a pontok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×