eur:
393.86
usd:
368.52
bux:
66297.36
2024. április 24. szerda György
A szeptember 30-án nyíló Mesemúzeumban egy első kerületi iskola tanulóinak tartanak órát 2012. szeptember 28-án. Mesemúzeum és Meseműhely nyílik Budapesten, ez az első olyan intézmény, amelynek a mese áll a középpontjában. Az I. kerületi Döbrentei utcában található múzeumban egy állandó és egy időszaki kiállítás, valamint műhelyfoglalkozásoknak, színházi és bábelőadásoknak helyet adó fogadótér kapott helyet. Az intézmény alapötlete Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőtől származik.
Nyitókép: MTI / Kovács Attila

Ha őszi szünet, akkor Népmesepontok

Tizennégy népmesés hely meglátogatására buzdítja a családokat a kormány.

Néhány évvel ezelőtt Budapesten megnyílt a Mesemúzeum. A családok évében, 2018-ban tizennégy vidéki városban úgynevezett Népmesepontok jöttek létre.

"Ezek olyan helyek, ahová ha a családok elmennek, a gyerekek játszóház, bábszínház, foglalkoztató, műhely formájában megismerhetik a magyar népmesék világát" - mondta az InfoRádiónak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának politikai államtitkára, aki szerint a Népmesepontok arra is megtanítják a legkisebbeket, "hogyan kell az igazságért harcolni, az eredményekért megküzdeni".

A tizennégy Népmesepontot kormányzati és EU-s támogatásból hozták létre, a pénzből fennállásuk is biztosított három évre. Ezt követően az érintett önkormányzatok további három évre már vállalták az üzemeltetést, amihez hozzájárulhat, hogy gyerekzsúrokra, illetve iskolás, óvodás csoportoknak foglalhatóak is ezek a pontok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A tűzzel játszik Kína Amerika hátsó kertjében, de egyelőre nem égették meg magukat

A tűzzel játszik Kína Amerika hátsó kertjében, de egyelőre nem égették meg magukat

Antigua és Barbuda, egy a világ jelentős részén alig ismert karibi turistaparadicsom, amely most mégis a globális geopolitikai vetélkedés egyik középpontjába kerülhet. A régió évszázadokon át megkérdőjelezhetetlenül az Egyesült Államok befolyási övezetébe tartozott, ám Kína megjelenése megváltoztatta az erőviszonyokat. Peking tevékenysége még nem lépte át a vörös vonalat Washingtonnál, de egyre többen gyanakodnak arra, hogy a keleti nagyhatalom egyáltalán nem csak a gazdasági súlyát akarja növelni Amerika közvetlen szomszédságában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×